lørdag den 8. marts 2014

Lunefuldt forår og lækre bananmuffins ......

Lunefuldt forår og lækre bananmuffins. 
Smukt og skønt er foråret, men sandelig også lunefuldt, så både min søn og jeg er lidt ramt af forårsforkølelse. 

Det med at springe i forårstøjet, er netop fristende, at få skiftet vinterjakken ud med skindjakken, og forårs toppen, fordi der er sol og blå himmel. Og I kender nok de 100 vis af gange, man kan bede sin teenager om, at få lukket jakken, og med kommentaren "JA-JA", og så kommer "slaget" efterfølgende som en boomerang:

F O R K Ø L E L S E / I N F L U E N Z A 

= k l y n k e n d e   t e e n a g e r 


Så dagen i dag er gået med at nurse teenageren, med lakrids te og bananmuffins. Det mente han, var opskriften på, at blive rask. He He. De er i hvert fald også gode. Og vil derfor gerne lige dele den med jer. Billederne er taget med mit gamle kamera, så de er desværre ikke helt skarpe. Men englene synger. Smager som en drøm, Uhm. .0)



Banan-muffins m. strejf af lakrids. 

Opskrift på banan-muffins:

Opskriften er til 2 almindelige springforme eller ca. 20 muffins. 

Ellers halver opskriften til enten 1 springform, 1 stor rugbrødsform eller ca. 10 muffins. Opskriften egner sig både som en skærekage og til muffins. Er frysevenlig. Lad kagen / muffins tø langsomt op på køkkenbordet. 

Til muffins vil jeg anbefale, at der enten anvendes en fast form med 12 rum, hvor du kan anvende tynde papirsforme, eller faste muffins-forme, som ses på billedet ovenfor. Dem jeg har anvendt er fra House Doctor, og koster 30 kr. for 20 stk. Fyld kun formen op 3/4, da de hæver! 

Jeg er selv ret begejstret for de faste muffinsforme. De holder formen, de findes i mange fine print, og er samtidig meget dekorative. 

Ingredienser: 
  • 225 gram SMØR - blødt 
  • 460 gram sukker
  • 4 æg - mellemstore
  • 5 modne bananer
  • 50 gram hasselnødder
  • 50 gram finvalset havregryn
  • 1 1/4 dl kærnemælk 
  • ½ tsk. groft salt
  • 2 tsk. natron
  • 1 vaniljestang - kornene - eller 2 tsk. vaniljesukker 
  • 375 gram hvedemel 
  • 100 gram Toms Lakridschokolade. (70% chokolade kan også anbefales) 
  • Evt. 1-2 tsk. lakridsgranulat, så de kun lige får et strejf af lakrids. 
Fremgangsmåde:
  • Smørret blødgøres og røres sammen med sukker 
  • Bruger du vaniljestang, da mas kornene med lidt sukker, og vend det i sammen med smør og sukker. 
  • Æg tilsættes 1 ad gangen og piskes med piskeris med let hånd
  • Bananerne moses med en gaffel, og vendes i dejen
  • Tilsæt evt. lakridsgranulat. 
  • Hasselnødder hakkes rustikt og vendes i, sammen med havregryn
  • Kærnemælk tilsættes og vendes forsigtigt i dejen
  • Salt, natron, og mel blandes, og sigtes i dejen
  • Anvender du vaniljesukker tilsættes det her med de øvrige tørre ingredienser
  • Hak chokoladen rustikt, og vend det i dejen.
  • Smør formen og hæl dejen i. 
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter på midterste rille. Hver ovn er forskellig, så hold øje med bagetiden, og lav en stikprøve. 
  • Laver du muffins, da fyld hullerne 3/4 med dej, og pynt evt. med lidt hasselnødder på toppen. 
  • Bages midt i ovnen på 175 grader, til de er gyldenbrune. Hver ovn er forskellig, så hold øje med dem. 
  • Bruger du en fast form, kan du sætte papirs-forme i med det samme, så de holder formen. 
  • De store pap-forme fyldes også 3/4, da de hæver
  • Pynt med lidt glasur og hasselnødder på toppen, evt. lidt lakrids-pulver i en strødåse, så de får et strejf af lakrids, hvis ikke du har anvendt det i selve dejen. 
  • Lad dem køle af før de nydes. Så fremhæves smagen. 
Bon appetit. 




Lakrids er det nye sort i madlavningen. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

De smager virkelig godt disse Bananmuffins og synes de får kant, når de får et strejf af lakridschokolade / lakridsgranulat. Det er helt sikkert en af vores yndlingsopskrifter. M U M S 

                Rigtig Go' Weekend

                Smil Lene  .0))

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar