mandag den 28. september 2015

squash & gulerodsmuffins m. mørk chokolade...

Squash- og gulerodsmuffins m. mørk chokolade. 


Squash- og gulerodsmuffins i en sundere version. Bon appetit. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

En god måde at bruge grøntsager og frugt er, anvende det i boller og kager. Det gør dem både svampet, sunde og giver god smag. 

Har anvendt squash og farvet gulerødder i denne opskrift. Har samtidig erstattet smør med kokosolie og halvdelen af sukkermængden med sukrin, der kaloriemæssigt er lavere. Har anvendt Amo Selfraising Flour og udelader derfor bagepulver. Det gør muffins og kager ekstra luftige og lækre. De blev superlækre og vil derfor lige dele opskriften på bloggen. 

Jeg gav teenageren en af de lækre muffins med i madpakken i dag, og var spændt på hans reaktion! Med de mange timer i gymnasiet, er det vigtigt med god og sund kost, og han roste den til skyerne. Han havde været skeptisk over, at grøntsagerne skulle i muffins. .0) 

Squash- og gulerodsmuffins med mørk chokolade. 

Ingredienser: 
  • 250 gram sukker - anvender ½ sukrin og ½ rørsukker. 
  • 2,5 dl kokosolie - uden at smelte det. 
  • 3 æg
  • 300 gram Amo selfraising flour - udelader derfor bagepulver, men du kan bruge ølandshvedemel eller alm. hvedemel og tilsætte bagepulver.  
  • 50 gram havremel
  • 400 gram squash og farvet gulerødder. 
  • 1 tsk natron.
  • 2 tsk. bagepulver - udelades ved selfraising flour. 
  • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra ½ vaniljestang.
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme. 
  • 50 gram mørk chokolade 70% - kan udelades, men giver go' smag.
  • Hasselnødder til drys. Alternativt andre nødder - se topping. 
Topping: 
  • 2oo gram flødeost, natural (ikke light).
  • 125 gram smør. 
  • 125 gram flormelis
  • 2 tsk. vanilje. 
  • Hasselnødder eller anden pynt - kun fantasien sætter grænsen. 
Fremgangsmåde:
  • Vend sukker og kokosolie i en skål og tilsæt et æg ad gangen og pisk massen luftig. 
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen. Dejen kan nu føles lidt fast.
  • Skyl og skræl grøntsagerne og riv dem på rivejern. 
  • Tilsæt grøntsagerne og vend dem i dejen. 
  • Hak chokoladen rustik og vend i dejen. 
  • Fyld dej 3/4 op i muffinsforme og pynt med hasselnødder. 
  • Bag dem midt i ovnen på 150 grader varmluft til de er gyldne. Hver ovn er forskellig, så hold øje med dem. 
  • Tag en spydtes for at se om de er færdigbagt.
  • Lad dem køle let af før de nydes. 
Topping: 



  • Bland alle ingredienser sammen. 
  • Hæld massen i en engangssprøjtepose og pynt muffins når de er kølet af. 

    • Bon appetit. 

      Obs: 
      Scrol også helt ned i bunden af bloggen, hvor du kan se favoritindlæg, min blogrulle og favoritsider, der er med til at inspirere mig i hverdagen. Bloggen har også sin egen facebookside Justlove2ndhandbyleneb. Giv siden et like, og vælg Ja til notifikationer, så får du løbende blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og billeder fra hverdagslivet. Følg også gerne bloggen på BlogLovin  & Google+. Bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofil secondhand_aarhus_bylene. Link i bio til bloggen på begge IG profiler.

      Klar til at komme i ovnen. Bruger svanemærket muffinsforme. 


      Lækre svampet muffins med squash og gulerødder. Bon appetit.