søndag den 4. maj 2014

Søndags morgenmad m. klatkager og Test af nye Urtekram myslivari-anter....

Klatkager. 
En god måde at bruge en rest grød på, er at lave klatkager. Et godt og sundere alternativ til pandekager. Jeg lavede grøden i går, og lod den stå og trække til i dag, hvor min teenager og jeg nød dem til morgenmaden.




Og hvad er bedre, end at sætte tænderne i lækre klatkager på en Søndag, med ahornsirup, danske jordbær, citron og lidt rørsukker? Måske også med banan. Og Nutella. Ja, kun fantasien sætter grænsen. De smagte himmelsk, og vi kan høre englene synger endnu, ha ha!

En rigtig god måde, at bruge en rest grød du har til overs, for også, at undgå madspild. Du kan bare sætte lidt mere over, når du står og laver havregrød til dig selv, eller børnene om morgenen. De vil elske dig for det. De er også lækre i madpakken, hvor de kan nydes kolde, med lidt frisk frugt.  M U M S. 

Opskriften er fra Karolines Køkken - inspiration og opskrifter - GRØD, et hæfte jeg fik på Food Festival 2013. 

Karolines Køkken havde en stand, hvor de uddelte lækre smagsprøver på flere grød varianter, og man kunne gratis få et hæfte med på Grød. Fin inspiration, og en god mulighed for, at afprøve forskellige grødtyper. LÆS meget gerne mit tidligere blogindlæg, om Food Festival 2014, og min oplevelse som "Foodie" i 2013, lige her


Klatkager - af en rest grød.

Antal: ca. 12 stk. 

Ingredienser:
  • 2 æg (jeg foretrækker økologiske). 
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 tsk. kartoffelmel 
  • 4 dl kold risengrød, havregrød eller anden grødtype. (jeg brugte havregrød, lavet på AXA Fiber Havregryn).
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintrevet citronskal, usprøjtet / økologisk). Jeg valgte, at bruge 2-3 tsk. fuld, men juster efter smag og behag. 
  • 25 gram smør, ca. til stegning. (SMØR endelig!). 
Tilbehør:
  • Ahornsirup
  • Frisk frugt, f.eks. appelsin, citron, jordbær, banan,blåbær, brombær
  • Nutella
  • Rørsukker
Fremgangsmåde: 
  • Pisk æg og sukker med kartoffelmel. 
  • Rør æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal.
  • Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. (jeg lavede den om aftenen, og lod den hvile natten over).
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. 
  • Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min på hver side - eller til de er gyldne. 
  • Fortsæt med resten af smørret og klatkagedejen. 
  • Sørg for, at de når at blive gyldne før du vender dem med en palet, der kan nå helt indunder dem, for at de ikke går itu, og vend dem forsigtigt. 
  • Server de lune klatkager med frisk frugt og ahorn-sirup. 
  • Kan også nydes kolde i madpakken til børnene. De vil elske, at få  en lille "godbid" med lidt frisk frugt. 
Bon appetit. 



Urtekram mysli m. A38 og blåbær yogurt. 
I går var jeg i Føtex for at handle, da de 1 gang i måneden holder økodage, hvor man kan spare 25% på økologi. Disse dage hamstre jeg alt, hvad jeg kan komme i nærheden af, af lækre økologiske produkter samt urtekram produkter, så mine skabe fyldes op. En rigtig god besparelse, da urtekram og økologiske produkter, fortsat kan være lidt dyre at købe. Ellers handler jeg gerne i Netto og KIWI, hvor jeg bruger mit LÅRKORT, hvor man får 10% på økologiske produkter. 

Her stødte jeg på crunchy granatæble speltmysli øko, som er et nyt urtekram produkt. Jeg testede den her til morgen, med ½ A38 økologisk og ½ blåbær øko- yogurt, og den kan virkelig anbefales. Sprød og lækker, og med 82% Fuldkorn. Har også testet Fiber & Daddel rugmysli økoDen er også rigtig lækker ovenpå A38, både til morgenmaden og til et mellemmåltid, hvis man er lidt småsulten, gerne toppet med årstidens frugt, bl.a. blåbær, jordbær m.v. 




Se også de andre nye urtekram mysli varianter lige her.  Måske du finder lige netop din favorit urtekram mysli. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤


Hvad består din favorit morgenmad af, på en søndag? 

Dovne Søndagshilsner 

Smil Lene .0))

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤