lørdag den 15. februar 2014

Vinterferie hygge med Morten Heiberg Brownie....

Vinterferie hygge med Morten Heiberg Brownie.
Teenageren er kommet hjem fra vinterferie efter besøg hos sin farmor
og farfar, og han  e l s k e r kage. Ja, han kan slet ikke få nok af god kage, og i dag faldt valget, på en af kagerne vi lavede til hans konfirmation i 2013. Så her kommer opskriften på den berømte: 

Morten Heiberg Brownie

Ingredienser og præcise mål anbefales, for at opnå den helt rigtige smag og konsistens.  

Ingredienser: 
5 æg 
380 gram  sukker
125 gram  smør 
250 gram  mørk chokolade (65-70%) 
 85 gram  hvedemel 
  2 spsk  kakao
  2 tsk.  bagepulver 
  1 knsp. salt 

Vi har valgt at tilsætte ca. 25 gram hakkede hasselnødder.

Fremgangsmåde: 
  • Pisk æg og sukker skummende 
  • Smelt smør og chokolade og rør det i æggemassen til en homogen blanding
  • Bland de tørre ingredienser sammen, og rør det i chokolade æggemassen, til en ensartet masse.
  • Bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 grader midt i ovnen. Lad den køle af i formen. 
  • Hr. Heiberg foreslår, at du for at gøre kagen endnu mere lækker, kan hakke 100 gram chokolade groft og komme det ned i dejen. (følg ellers opskriften).
Hver ovn er forskellig, så hold øje med den. måske den skal have lidt mere end de 30 min. Vi endte med at give den 40 minutter, da den fortsat var flydende efter 30 min i vores ovn. Den må ikke blive helt tør, den skal være fugtig og så sætter den sig, når den køles ned. 

Vi lavede den til min søns konfirmation sidste år, som en del af en stor kagebuffet med flere forskellige lækre kager. Her valgte vi, at tilsætte 100 gram ekstra chokolade for at gøre smagen mere intens. I dag har vi fulgt opskriften helt. Uhm, den kan virkelig anbefales.

Mit kamera er desværre ikke så godt længere så billederne fremstår uskarpe, men smagen er helt i top, så tøv ikke med at bage den. 

Find hjemmesiden herunder og find inspiration til mange andre lækre opskrifter.  http://mortenheiberg.dk/


Tilsat 25 gram hakkede hasselnødder.

Browniedej før den hældes i formen. 
Gammel russisk skål, købt på Ingerslevs Marked. 


























Brownie færdigbagt og lavet i et gammelt fransk fad, perfekt til brownie. Fadet har jeg købt i en genbrugsbutik i Århus. Vi anbefaler, at den nydes med en god vanilje is og friske blåbær, og nu er vi klar til filmhygge og Brownie. God aften .0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar