tirsdag den 18. februar 2014

KNÆK KODEN - Få nøglen til din indre bremse og speeder strategi + Preview UPW, og så lige opskrift på 2 slags boller.

Knæk Koden - Få nøglen til din indre bremse og speeder strategi + Preview UPW + Opskrift på 2 slags boller.  


Natteravn igen, det blev lidt sent igår med det sidste blogindlæg, så jeg har været liiiidt træt i hovedet, og ja, jeg ligner nok også lidt en "hængt kat" i dag, ovenpå for lidt søvn, så har valgt at blive indendørs. 

Har bl.a. brugt tiden på, at bage kardemommeboller til teenageren, og så den sunde variation med alt "sundt" fra skabet til mig. De står begge til hævning nu, så nu nyder jeg lige en god Chai Latte med kanelstang, og ser lidt mere vinter OL skisport.


Opskrift på kardemommeboller:

Antal: ca. 15 stk. 

500 gram hvedemel, ca. - hold lidt tilbage)
  2 dl.  mælk
 25 gram gær 
100 gram smør - ikke magarine. 
  1 stk  æg mellem størrelse
 50 gram sukker
  1 tsk  salt
0,5 tsk  kardemomme, stødt. Bruger gerne lidt mere.

Til pensling: 1 æg

Sådan gør du: 
  • Smelt smørret for svag varme og tilsæt mælken, så det er fingervarmt. 
  • Opløs gæren heri, og tilsæt salt, sukker og kardemomme og ægget, der piskes let sammen med piskeris. 
  • Tilsæt hvedemel, og hold endelig noget mel tilbage. Dejen skal være blød, dog uden at være klistret. Må ikke blive for fast. Stil dejen til hævning, gerne et par timer. 
  • Ælt dejen let, og form så ca. 12-15 boller afhængig af størrelsen du ønsker. 
  • Sæt bollerne til hævning igen i ca. 30 minutter. 
  • Bages midt i ovnen på ca. 175 grader til de er gylden-brune. Hver ovn er forskellig, så hold øje med dem. 
  • Lad dem køle let af før de nydes, gerne med en god marmelade eller bare smør. Bon appetit. 

lækre hjemmebagte kardemommeboller.

Sunde boller. 
De andre boller indeholder "alt sundt fra skabet", hvor jeg bruger hvad jeg lige har. 

Ingredienser: 
ca. 25 gram gær, 4 dl. lunkent vand, ca. 1-2 dl. 6 korn m. sesam/ græskarkerner m.v. blødgøres i lidt kogende vand 5 min. tid før det røres sammen med gær,  ca. 1 dl. 5-korn eller havregryn, lidt olie (smagsløs), lidt dadler skåret i små stykker, 1-2 dl. grahamsmel, 1 tsk groft salt, 2 tsk sukker og så spæder jeg ellers op med hvedemel, dejen må ikke blive helt fast, men dog uden at klistre.

Fremgangsmåde:  
Lad dejen stå til hævning gerne 3-4 timer et lunt sted, ælt dejen let igen, og form så rustikke boller og sæt på en bageplade, lad dem hæve igen ca. 30 min. Bag dem midt i ovnen til de er gyldenbrune og lad dem køle af før de nydes. Gerne med en Sønderjysk spegepølse. 

Kan bruges både til morgenboller og til frokost, og kan fryses. Tag dem op i god tid, og lad dem tø op langsomt på køkkenbordet, og lun dem på brødristeren. Bon appetit. 


Hjemmebagte musliboller. 


Hjemmebagte Musli-boller med alt "sundt fra skabet"

Knæk koden Preview:

Så kan jeg jo passende fortælle om det spændende preview, som jeg deltog i igår på Århus Hovedbibliotek, med Robert Rolfsted og Thomas Rex Frederiksen. 

"De deler rundhåndet  ud af gode råd, erfaringer og konkrete værktøjer til at bryde ud af din komfortzone og knække koden, der kan hjælpe dig mod dit fulde potentiale. Derudover vil du få en forsmag på verdens største selvudviklings seminar Unleash The Power Within med verdens bedste coach Tony Robbins, der har hjulpet mere end 50 millioner mennesker igennem hans karriere". 

Hvis du deltager på dette arrangement vil du få redskaber der kan hjælpe dig til:
- Højere indlæring og forståelse

- Større tolerance overfor dig selv og omgivelserne
- Større gennemslagskraft
- Mere frihed og større udbytte i din dagligdag
Simpelthen fordi du har opnået større følelsesmæssig frihed med de værktøjer som Robert og Thomas lærer dig på dette preview.
Helt sikkert en spændende aften, hvor det også handlede om at "netværke" med de andre deltagere i mindre grupper. 
De fortalte også om deres store forbillede Tony Robbins, som du kan læse lidt om herunder. Han er en stor inspiration for mange og kan fængsle 5000 deltager,e til hans årlige arrangement i London. 

Tony Robbins

Forestil dig at blive ramt af lynet med en positiv energi der kan og vil forandre og forbedre alt. Forestil dig at se lyset, at forstå meningen med det hele. Forstil dig en fantastisk inspiration, de stærkeste værktøjer til at udnytte dit potentiale, at opdage dine virkelige indre styrker og at nå dine vildeste drømme og mål. Forestil dig nu at dette ikke blot skal være en forestilling i dit sind, men din virkelighed. Tonny Robbins er med sikkerhed den største kapacitet i verden til sikring af denne virkelighed. Du har ikke råd til ikke at lære af Tony Robbins. (Citat: Rasmus Bagger)
Er du blevet nysgerrig, så kan du gå ind på hjemmesiden, og læse mere - og dette Preview er GRATIS. Der er få billetter i Ålborg d. 19. februar. Kan virkelig anbefales. 
Du kan læse mere om Preview her: 
Reinventors - We move people kan også findes på facebook: 
Og de kom med et rigtig godt tilbud. Nemlig at komme over og se showet med Tony Robbins ved tilmelding samme aften til en favorabel pris. Tilbudet var kun på selve aftenen - men med mulighed for, at melde fra dagen efter. 
Samme tilbud er nok gældende i Ålborg. En enestående chance for, at møde verdens bedste coach, der vil fængsle - måske dig - og 4999 andre deltagere i marts måned. 

Jeg gad godt at deltage, men kan desværre ikke nå at finde de penge det koster for turen. Men jeg håber, at han holder arrangementet i 2015, så jeg måske kan få chancen, før han trækker sig tilbage. 

Har du oplevet Tony Robbins eller læst om ham? Han har skrevet flere spændende interessante bøger, der er værd at læse. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar