fredag den 14. marts 2014

Ingefær shot, æble-/kanel muffins og Objects & Use kande.....

Ingefær shot, æble-/kanel muffins og Objects & Use kande
Hvad jeg kunne bruge lige nu, er et dobbelt shot med ingefær fra Joe & The Juice, absolut noget som kunne gøre underværker for udrensning af influenza ramt krop, som min i disse dage. 

Har drukket urtete i lange baner, med citron og honning, som også er ganske fint, trods mine smagsløg er helt forsvundet. Der skal bare noget mere til nu, for at kurere mig. 

Så jeg sender teenageren af sted senere i dag, når han kommer fra skole. Joe & Juice, laver de lækreste juice, og når jeg er på lavpunktet af energi-barometret, vil jeg ikke stå og jonglere med frugt og grønt. Vil bare nyde dem, for de smager virkelig skønt, og så er de sprængfyldt med vitaminer.


Til gengæld vil jeg så hellere bruge energien på, at lave nogle rigtig lækre æble-/kanel muffins. En opskrift som vi har anvendt i mange år efterhånden, og de er bare et hit og på niveau med de lækre banan muffins med lakridschokolade, som jeg bloggede om forleden.


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤



Æble-/kanel muffins med twist af lakrids. 
Opskriften kan både bruges til en skærekage og til muffins. Til kagen vil jeg anbefale, at der anvendes en rund springform med hul, i normal størrelse. 

Til muffins anbefaler jeg, at du anvender en fast form med 12 rum, hvor du sætter papirmuffins i for at de ikke flyder ud. Du kan også anvende muffinsforme i pap. Jeg bruger oftest dem fra House Doctor, som jeg synes er rigtig fine og dekorative. De findes i mange udgaver med smukke mønstre. Ellers anvender jeg svanemærkede forme, for at beskytte miljøet og har en god størrelse. Fås bl.a. i Rema1000. 

Ingredienser:

200 gram rørsukker (alm. sukker/melis kan fint anvendes).
  2 tsk. stødt kanel.
  2 alm. størrelse æg. 

200 gram SMØR - som nødløsning kan du anvende kærgården
200 gram hvedemel.
  1 vaniljestang, kornene. (eller 2 tsk. vaniljesukker). 
  2 tsk. bagepulver.
100 gram Toms lakridschokolade. (Eller 70% mørk chokolade).
  2 madæbler, almindelig størrelse, gode til bagværk. 

Topping: 2 tsk. rørsukker + 1 tsk. stødt kanel 
Tilbehør: en god vaniljeis. 

Tilberedning:
  • Smelt smørret for lav varme, og lad det køle let af.  
  • Pisk sukker og æg sammen. Mas korn fra vaniljestang, med lidt sukker, og tilsæt æggemassen. 
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker (hvis du anvender dette i stedet for vaniljestang) sammen, og rør det skiftevis med det smeltede smør i æggemassen. Pisk med let hånd med piskeris. 
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen. 
  • Skræl æblerne og riv dem på den store klinge på et rivejern. Vend det i dejen 3-4 gange. 
  • Fyld muffinsforme med dej, men kun 3/4 så de får plads til at hæve.  
  • Bag dem midt i ovnen ved 175 grader, til de er gyldne. Hver ovn er forskellig, så hold øje med dem. Lav en spydtest, om de er færdigbagte. Dejen skal slippe. 
  • Lad dem køle let af, for at smagen træder rigtig frem. 
  • Pynt dem med sigtet flormelis lige før de serveres. Gerne med en god vaniljeis. 
Bon appetit. 

¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤  ¤ 

Æble-/kanel kage med twist af lakrids. 

Samme ingredienser anvendes, med små justeringer. 

Fremgangsmåde, æble-kanelkage:
  • Bland ingredienserne på samme måde som muffins, dog uden æblerne. 
  • Smør bageformen med lidt af det smeltede smør. 
  • Æblerne skylles, tørres og skæres i tynde både. Det ene æble lægges i den smurte bageform i bunden i  et mønster, så alle æblebåde vender i samme retning. 
  • Hæld dejen i formen. 
  • æblebådene fra det andet æble fordeles i samme mønster, og trykkes let ned i dejen. 
  • Bland rørsukker og kanel sammen og strø over dejen. 
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader, ca. 40 minutter, til den er gylden. Lav en spydtest, om kagen er færdigbagt. Hver ovn er forskellig, så hold øje med den. 
  • Lad kagen køle let af og tag isen ud af fryseren, så den når at tø lidt op. 
  • Anret et par kugler vaniljeis på en tallerken, med et stykke kage. 
Bon appetit. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Og så vil det være passende hyggeligt, at servere te eller kaffe af denne TOP skønne kande fra Objects & Use sammen med enten æble-/kanel muffins eller kagen. M U M S. 

Webshoppen består af butik, blog og boligmagasin, med fokus på miljøven-lige designprodukter, og med ønsket om, at påvirke forbrug og design, i en mere bæredygtig retning. 

Der findes en lang række produkter, som jeg vil elske og integrere i mit hjem. Find webshoppen her, hvor du også kan få masser af inspiration og tips til din bolig. Det kribler allerede i mine fingre, for, at købe den meget fine kande.  


Hvid emalje tepotte fra Objects & Use.


Rigtig Go' Fredag 


 Smil Lene .0))

2 kommentarer:

  1. Hej Lene,
    Dejligt, at du også er faldet for den hvide emalje te-kande... og tak for link til webshoppen. Og uhmm de muffins ser gode ud - de må prøves af. Kh Gitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Gitte, tak for din søde besked, og den kande må helt sikkert hjem og bo hos mig.

      Du skal endelig låne opskriften, for de er bare så lækre, og meget nemme at lave. KH Lene. :0))

      Slet