mandag den 25. august 2014

Bloggerevent med Anne Hjernøe i Økologisk Landsforening.....

Bloggerevent med Anne Hjernøe i Økologisk Landsforening.


Torsdag d. 21. august, deltog jeg i et bloggerevent i økologisk Landsforening, med fokus på økologiske råvarer. 

Økologisk Landsforening har i samarbejde med ildsjælen, TV-kokken og mad-skribenten Anne Hjernøe lavet en kartoffelbog. I forbindelse med den snarlige udgivelse, var det også temaet for aftenens bloggerevent. 

Kartoffelbogen Annes bedste kartoffelretter indeholder både nyttig viden om kartoflen og 25 lækre kartoffelretter. Med denne fine kartoffelbog, er det muligt at finde inspiration til, at spise kartofler hele året rundt. 


En freelancefotograf og en lille flok jyske øko-glade bloggere blev inviteret til at høre mere om økologiske råvarer. Men vi skulle ikke kun høre om de økologiske råvarer. Vi skulle også en tur i køkkenet, og afprøve 3 af de spændende opskrifter fra kartoffelbogen

Økologisk Landsforening havde anrettet et bord med økologiske snacks & drikkevarer. Herudover lå der kort og brochurer, som vi måtte tage med hjem til inspiration. Jeg fik også min første tatovering med økomærke, og det gjorde slet ikke ondt - vand og en fugtig klud gør under-værker, ha! Økologisk Landsforening startede med at byde os velkommen og fortalte om aftenens program. Herefter tog vi en lille præsentationsrunde, for at høre lidt om de forskellige blog-gere. TheKartoffelWoman, der i daglig tale hedder Kirsten Donslund tog over, og hun fortalte med stor entusiasme om sin passion for guldklumperne - de økologiske kartofler. Du kan læse mere på hendes blog her

Hun havde medbragt kartofler og anrettet dem i kurve for at vise os nogle af de mange forskellige sorter der findes, og hvor stor variation der kan være i smagen på dem.   

Teamet bag Økologisk Landsforening og Anne Hjernøe var i fuld sving med at koge og anrette de mange forskellige kartofler da vi ankom - så vi kunne få en smagsprøve. Der er virkelig forskel på smag og farve. Nogle var bitre med kant, andre søde. Også i konsistens var de forskellige. Det var både sjovt og lærerigt, at smage på de mange sorter. Anne Hjernøe introducerede aftens menu og økologiens grundværdier, og så blev vi inddelt i 3 hold, så vi kunne afprøve nogle af de spændende opskrifter fra kartoffelbogen. 

Følgende retter blev anvendt: 
Forret: 
Kartoffelsuppe med krydder-urteolie og sprød serrano-skinke.

Hovedret: 
Kartoffelsamosas med karry, løg og ærter. 

Dessert: 
Citronkage med marcipan og kar-tofler. Jeg kom på suppeholdet, og det var rigtig sjovt og hyggeligt, at arbejde sammen med de andre øko-glade bloggere, og lære dem lidt at kende. Der blev snittet grøntsager, skåret kartofler og rørt i den store suppegryde, til den store guld-medalje. Anne tryllede lidt ekstra krydderier i, så suppen fik et ekstra spark. 

I ventetiden var der tid til en hyggelig snak med Anne, The-Kartoffelwoman og teamet bag Økologisk Landsforening. Og så kunne vi smage på de lækre økologiske snacks og drikkevarer, der var anrettet til os. Selvom vi kun havde et køkken at dele til 3 hold, fungerede det superfint. Alle tog et ansvar for, at tingene gled og vi i fællesskab kunne smage på herlighederne.  
suppe med krydderurteolie og sprød serranoskinke. 

 Kartoffelsamosas med karry, løg og ærter m. Raita-dip.


Egner sig rigtig godt til både mad-pakken og picnickurven. Eller som en snack til gæster, med et glas vin. 

Desserten stod på Citronkage m. 
marcipan og kartofler. 

En rigtig lækker kage, der både er saftig, og spændende med de blå birkes.  
Udover de 3 lækre kartoffelretter blev vi forkælet med vin, Snacks, vand, æbler, kaffe & the, Antons økologisk og drikke-klar saft & lækre chokolader

Alt sammen økologisk - naturligvis

Oven i hatten fik vi en lækker goodiebag med økovarer, og den nye kogebog med kartoffelopskrifter. Anne gav sig tid til, at skrive en personlig hilsen til os alle. Vi fik også taget et fælles foto til slut, med alle vores goodiebags. Herudover måtte vi fylde den lækre goodiebag med æbler, saft, chokolade fra økoladen og kartofler fra TheKartoffelWoman Kirsten Donslund. 

Til bloggerevent deltog følgende øko-glade bloggere, alle fra jyl-land: 

Pst: du kan klikke dig ind på de enkelte blogs, og læse deres oplevelse af det fine bloggerevent. Tak til Økologisk Landsforening, Anne Hjernøe & The Kar-toffelwoman Kirsten Donslund, for et helt fantastisk og hyggeligt bloggerevent. 

Også en Tak til freelancejournalist og de andre økoglade bloggere, for en rigtig hyggelig og sjov oplevelse. 

Bedste Øko-hilsner 
Smil Lene .0)) 


Den Økologiske Ugefinder sted i uge 36 fra 30. august - 7. september 2014, klik her, og læs mere om de mange aktiviteter. 

Foto herunder venligst lånt af Økologisk Landsforening. Anne Hjernøe, jeg og de andre øko-glade bloggere gør klar til, at smage på de lækre kartoffel-samosas. Uhm.... 

obs: 
obs: 
Scrol ned i bunden af bloggen, hvor du kan finde top 10 favorit blogindlæg samt de blogge & favoritsider, der inspirere mig i min hverdag. Følg også gerne bloggens facebookprofil og BlogLovin

Bloggen har også IG profilerne @justlove2ndhand & @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger nyt og 2ndhand tøj & boligting. 

Har du spørgsmål til opskrifter eller andet på bloggen, så læg gerne en kommentar under det enkelte blogindlæg, eller send en mail på: justlove2ndhand@gmail.com - tak fordi du læser med. .0) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar