søndag den 17. august 2014

Opskrift på Laksetærte med spinat...

Laksetærte. 




I sidste uge lavede jeg en lakse-/spinattærte og delte fotos af den på min instagramprofil @justlove2ndhand samt på facebook. 

Jeg lovede at lægge opskrift på bloggen sidste weekend, men med nyt job og nye rutiner (= T R Æ T), har jeg ikke nået at få den lagt på før nu, men den kan virkelig anbefales, uhm.    

I opskriften anbefales det, at lave tærten i et rundt tærtefad, men da jeg samme dag lavede tærte med kokosremonce og bær, og kun er ejer af 1 tærtefad (står nu på ønskesedlen til min fødselsdag 31/8) valgte jeg, at lave den i et firkantet gammelt fransk fad. Smagen er den samme, men det gav tærten et mere rustik udtryk, som jeg er vild med. 

Pga tidspres(sulten teenager, ha!)valgte jeg, at skylle den frosne spinat i en si og lægge dem som kugler i fadet. Det fungerede fint. Så længe man sørger for, at si vandet / væden fra, så væden fra spinaten ikke gør tærten smattet. Har du tid nok, så skyl den frosne spinat og lad den tø langsomt op. Tilsættes med de øvrige ingredienser på panden. 

Opskrift på lakse-/spinattærte: 
Antal: 3-4 personer 
Tærtefad: ca. 22 cm i diameter. Gerne udstiksform. 
Forbagning af tærtedej: ca. 10 min
Bages midt i ovnen ved 180 grader, ca. 35 min. 

Dej: 
150 gram SMØR (kærgården kan også fint anvendes). 
125 gram hvedemel 
125 gram grahamsmel
  1 tsk salt 
  3 spsk vand 
  ½ æg til pensling, fra glade høns 

Fyld: 
4 spsk A38 / Yogurt Naturel 
1 bæger hytteost 
3 æg fra glade høns 
500 gram optøet hakket spinatblade 
 2½ spsk friskpresset citronsaft 
3/4 groft salt + peber friskkværnet 
  1 knivspids stødt muskat 
  1 knivspids stødt ingefær 
  1 pose pinjekerner eller cashewnødder, usaltet 
2-3 stykker frisk eller optøet laks, uden skind

Tilbehør: 
Gulerodssalat med æblestykker, salatrosiner og citronsaft.
  • Skræl gulerøddernes første lag af. Skyl og tør dem.  
  • Skræl gulerødderne på den lange led i bånd, og læg dem i en skål.  
  • Skær et par spiseæbler ud i små stykker, og put dem i skålen med gulerødderne.  
  • Pres citronsaft fra ½ citron, og tilsæt ½-1 håndfuld salatrosiner. 
  • Vend det hele et par gange, og du har en let og lækker salat som tilbehør til tærten. 
Fremgangsmåde: 

Dej: 
  • Bland hvedemel og grahamsmel sammen i en skål. Bruger et gammelt lerfad, med plads til at samle dejen. 
  • smuldr smørret i dejen, så den bliver klumpfri. Kan også rives på et rivejern, så det ligner revet ost. Anvendes hvis smørret er koldt. 
  • Saml dejen med vand. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis den er svær at samle. Dejen skal være fast, men ej klistret. 
  • Sæt den på køl ca. 30 minutter i køleskabet med folie omkring. 
  • Drys en smule hvedemel i et tærtefad, og maser dejen ud i tærte-fadet, så dejen bliver jævnt fordelt helt op til kanten. 
  • Prik huller med en gaffel i dejen, for at undgå dejen bobler op.
  • Pensl dejen med let pisket æg. 
  • Forbag tærtedejen i en forvarmet ovn, til den er let gylden. 
Fyld: 
  • Pisk æg og hytteost godt sammen. 
  • Tilsæt A38/Yogurt naturel, groftkværnet salt & peber. 
  • Tilsæt stødt ingefær & muskatnød. 
  • Knug væden ud af spinaten og tilsæt den i æggebland-ingen. 
  • Kan også lægges i hele klumper, hvor spinaten skyldes over, si vandet / væden fra. 
  • Tilsæt citronsaft.
  • Fjern evt. skind på laksen. Skær laksen i lange strimler, og fordel dem i et mønster i tærtefadet.  
  • Fordel æggemassen i tærtefadet. 
  • Rist pinjekerner eller cashewnødder på en tør pande, og pynt på toppen. 
  • Bag tærten i ca. 35 minutter midt i ovnen på 180 gra-der varmluft til fyldet er fast. Hver ovn er forskel-lig, så prøv dig frem. 
Har fundet inspiration til tærten på Arla, med lidt småjust-eringer, og tilsat laksestykkerne. 

Kun fantasien sætter grænsen for, hvad du kan fylde i tærten. Jeg følger sjældent selv en opskrift 100%. Prøv dig frem. 

Bon appetit. 




¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Hvad består din favorittærte af? 

Bedste Søndags Hilsner 

Smil Lene .0)) 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Ingen kommentarer:

Send en kommentar