mandag den 23. juni 2014

Ses vi i Bloksbjerg ? .....

Ses vi i Bloksbjerg? 
Vil lige ønske jer alle en rigtig hyggelig Sankthans aften med familiehygge, god mad, leg, fællessang med midsommervisen og afbrænding af heksen på bålet, AV! Ses vi i Bloksbjerg? ;)


For mange er sankthans lig med hyggelige traditioner. Vi har ikke haft tradition for, at tage til det samme bål hvert år, men har besøgt forskellige steder i Århus området, afhængig af vejret. Vi har blandt andet været på Tangkrogen, i Åbyhøj, Højbjerg og i Tivoli Friheden. 

Stemningen er især hyggelig når vejret er godt, midsommervisen synges og der holdes båltale. Det giver en følelse af fællesskab. 

Det giver en følelse af fællesskab og sommerstemning, når man sidder og hygger sig med grillmad og børnene leger rundt og venter i spænding på, at bålet tændes og heksen brændes af. Hvis der så er gemt heksehyl i bålet, giver det ekstra begejstring blandt børn og voksne, når det kommer som en overraskelse. 

Bor du i Århus, kan du finde en oversigt over Sankthans bål lige her, og det findes sikkert også i den enkelte by / område hvor du bor, hvis du skulle lede efter et hyggeligt sted, at holde sankthans aften. 

Teenageren stikker sikkert af sammen med nogle af kammeraterne fra skolen. Han er jo i den alder (15,5 år!), hvor det er vennerne der trækker mere end at synge midsommervisen ind med sin mor. Se det forstår jeg slet ikke noget af, ha! Men, så stikker jeg da bare af til Bloksbjerg på min kost, ses vi?

Pas på dyrene: 
Står du selv for at lave sankthansbålet, så husk og flyt det få timer før det skal brændes af. Dette for at sikre, at pindsvin, mus og andre mindre dyr, ikke når at bygge rede i Sankthansbålet. 

Undgå benzin: 
Hold benzindunken hjemme, og sørg for at have en brandslukker i nærheden af bålet, så der ikke ryger flere til Bloksbjerg end heksen selv. Det kan hurtigt gå galt, hvis bålet mod forventning skulle brede sig ved kraftig vind. Det oplevede vi på Tangkrogen for nogle år tilbage, fordi det regnede og blæste. Det var meget tæt på, at ende galt. Så pas på jer derude, og rigtig dejlig Sankthansaften .0)

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Har du planer for årets sankthans aften, og har du nogle 
særlige traditioner omkring sankthans? 

rigtig god sankthans 

Smil Lene .0))

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar