mandag den 23. juni 2014

Wimbledon 2014....

Wimbledon 2014. 
I dag starter årets wimbledon, og det betyder 14 dages pause fra bloggen, ha! Ai, gas, men jeg er passioneret tennisfan! Elsker denne turnering, der er fyldt med traditioner. 

Der bliver kamp om tv'et i sommerferien, da der udover Wim-bledon jo både er VM i fodbold og Tour de France. Sten - Saks - Papir må an-vendes flere gange, for at vi får dækket vo-res behov for sport i sommer-perioden,ha! 


For dem som ikke kender til Wimbledon, kan jeg fortælle, at det er ver-dens ældste tennisturnering, og er af mange anset som den mest prestigefyldte. 

Turneringen har været afholdt i All England Lawn Tennis & Cro-quetClub i bydelen Wimbledon i LondonStorbritannien siden 1877.

Turneringen er en af tennissportens fire grand slamturnering-er, men Wim-bledon er den eneste af dem, som fortsat spilles på græs, spillets op-rindelige underlag.

Der er en lang række traditioner i forbindelse med Wimbledon. En af dem er, at spillerne skal spille i hvidt tøj, og der skal anvendes gammeldags tiltale former over for spillerne. 

Der spises jordbær med fløde og drikkes champagne i litervis, (love it!). Wimbledon er også kendt for, at der ikke er reklamer på banerne. 

En helt særlig tradition som ofte er forbundet med Wimbledon er regnvejr, og det betyder mange afbrydelser af spillet på grund af glatte baner og hurtig overdækning af banerne med presenninger. 

Den centrale og mest kendte bane på Wimbledon anlægget, er Centre Court, hvor alle finalerne spilles. Det er også her hvor præmieoverrækkelsen finder sted. 

Udenfor den næststørste bane NO. 1 court kan publikum uden bil-let til tennis banerne, følge de største kampe fra græs-plænen Henman Hill. Den er navngivet efter den lokale favorit Tim Henman, i nyere tid kaldt Murray Mountain efter Andy Murray. 

Centre Court er senere blevet forsynet med et skydetag, for at forhindre, længere regnvejrs-afbrydelser. 

Udover vores danske tennisdarling Caroline Wozniacki, der allerede spiller 1. runde i aften, skal Frederik Løchte Nielsen også spille double i år. 

Det er helt klart 2 spillere jeg vil følge i årets Wimbledon udover en perlerække af andre fantastiske tennisspillere, der deltager.   

Frederik Løchte Nielsen og hans engelske makker  Jonathan Marray kom med på et wild-card i 2012, og gik hen og vandt wimbledon i double, surrea-listisk, ja! 

Det er stadigvæk uvirkeligt, at se billederne fra finalen, hvor Frederik Løchte og hans makker hovedrystende står og rækker pokalerne i vejret - en drøm som er blevet til virkelighed. 

Og med en vis portion nostalgi, da hans farfar Kurt Nielsen har spillet finale på samme bane i 1950'erne, dog uden at vinde. Det gjorde Frederik, så flot! 

Du kan læse meget mere om Wimbledon 2014 lige her


Jeg ville elske, at sidde på 1. parket og spise jordbær og drikke cham-pagne og se en masse god tennis. Især finalerne, men også 1. runde kam-pene, der let kan gå hen og blive endestation for selv Top10 spillerne, fordi nye spillere kommer med ny energi og har en drøm om, at blive en del af Wimbledon historien. For mange tennisspillere den turnering, de ser som konge-turneringen af dem alle. Jeg ville elske, at nyde de den unikke stemning i de histori-ske omgivel-ser. At være omgivet af en lang række legender og publikum, der hvert år strømmer til tennisanlægget, for at være en del af den unikke tennistur-nering. Vinder jeg i lotto en dag, ved jeg præcis hvad pengene skal bruges på. En plads på 1.parket, med en skål fuld af jordbær og champagne. Uhm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar