søndag den 27. april 2014

Homemade Chocolate Chip Cookies....

Homemade Chocolate Chip Cookies.


Opskriften på de chocolate chip cookies, som min teenager og jeg har bagt i dag, synes vi fortjener, at blive delt, her på bloggen. 


Min teenagesøn (15,5 år) vil lige gøre opmærksom på, at det er godt, at skrue ned for temperaturen, på 150 grader (varmluft) efter de første 15 minutter de bages. Hold så et skarpt øje med dem, så de opnår den helt rigtige gyldne farve, konsistens og sprødhed.  

Vi havde en lille snak om dette, da jeg havde bagt en plade, hvor de fik liiige en tand for meget, ikke meget, de blev fortsat rigtig gode. Derfor fik han styringen med den næste plade, og ja, jeg må sande, at de blev lige i skabet. Perfekt gylden farve og konsistens. Han kan noget med kage, den dreng, ha!  Englene synger. 



Opskriften er venligst lånt af bloggeren Emily Salomon, som har lånt den af en amerikansk blogger For me, For You Jeg har prøvet flere cookie opskrifter som er rigtig gode, men denne er noget helt specielt. 

Bloggeren For me, For You, har også rigtig gode råd til, hvordan den helt rigtige cookie dej sammensættes, og hvordan de bages bedst, for at opnå det perfekte resultat. Hun er en amerikansk blogger fra L.A., så det er med engelske mål. Det er værd, at tage et smut forbi hendes blog, og læse hendes opskrift, og passion for chocolate chip cookies. 

Det tager ikke lang tid at lave dejen, men det kræver særlig tålmodighed, at vente på at smage dem. Dejen skal nemlig stå på køl i minimum 24 timer, og kan stå i op til 72 timer. 

Dette for at opnå, den helt rigtige karamel-agtige smag, og chewy tekstur. De bliver samtidig lækre sprøde og gyldne udenpå, og bløde og lidt seje i midten. Men vi kan forsikre dig om, at de er værd at vente på.  

Opskrift på Chokolate Chip Cookies i fordansket udgave, og med lidt små ændringer kommer herunder. 

Vi valgte at halvere den, for at teste dem, men næste gang, laver vi helt sikkert en fuld portion, M U M S. 

Chocolate chip Cookies. 

Antal: 20 stk. 

Ingredienser:
  • 140 gram blødt smør. Stuetemperatur. (ikke smeltet).
  • 140 gram lyst, brunt moscovado sukker eller lys farin. 
  • 120 gram sukker. Almindelig hvid melis. 
  •   1 æg. Stuetemperatur.
  •   1 spsk. vaniljeekstrakt eller ½ vaniljestang
  • 240 gram hvedemel* (se *nedenfor mht. mel). 
  • 3/4 tsk. bagepulver.
  • 3/4 tsk. natron.
  • 200 gram chokolade**. (70% mørk chokolade + Toms lakridschokolade). 
*Gerne halv hvedemel og halv "cake flour", men ellers kan du sagtens bare bruge hvedemel i en god kvalitet. "Cake flour" kan findes i større super-markeder, med et bredt udvalg af mel- og bageartikler. 

**Chokoladeknapper i en god kvalitet kan også anvendes, som i original-opskriften hos bloggeren Emily Salomon og For me, For You.. Der anvendes også 275 gram chokolade i originalopskriften. 

Jeg nøjes med, at bruge 100 gram 70% mørk chokolade + 100 gram Toms lakridschokolade, og synes det er rigeligt til dejen. 

Fremgangsmåde:
  • Tag smør og æg ud af køleskabet i ca. 1 time før, så det opnår stuetemperatur. 
  • Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål, og sæt den til side. 
  • Pisk smør, farin og sukker luftigt.
  • Tilsæt æg, og vaniljeekstrakt / korn fra vaniljestang (trick: mas kornene med lidt sukker) og pisk det godt med let hånd. Jeg anvender selv et stålpiskeris, en håndmixer /røremaskine kan også anvendes. 
  • Bland nu mel-blanding i lidt ad gangen. Der skal kun røres, til dejen lige akkurat er samlet.
  • Hak chokoladen rustikt, og vend det godt ind i dejen, så det for-deles godt. 
  • Sæt film over dejen, så det slutter helt til, og sæt den på køl minimum 24 timer. (dejen kan holde sig op til 72 timer). 
  • Du kan vælge, at dele dejen op i 2, hvis du ikke kan vente i op til 48 - 72 timer med at smage dem, men dejen bliver helt fantastisk, jo længere tid du venter med at bage dem.  
  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft). 
  • Beklæd bageplade med bagepapir, og fordel 6 kugler dej i lige store størrelser med god afstand. Brug gerne en is-ske til at forme dem.
  • Placer kuglerne med god afstand på bagepladen, de skal ikke trykkes flade. 
  • Bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde i ca. 15-20 min. 
  • Skru ned på 150 grader, efter 15 min, for at undgå, at de får for meget varme. Hver ovn er forskellig, så hold et skarpt øje med dem, de må ikke blive for mørke. Det er bedre at tage dem ud, lidt før, hvor de fortsat er bløde. De bliver faste og sprøde, når de køles ned. 
  • Tag dem ud, og lad dem køle lidt ned, så de opnår at blive faste.
  • Flyt dem så, med en paletkniv over på en bagerist, hvor de køles helt ned. 
Tip:
  • Server de lækre Chocolate chip cookies med en god is. 
  • Lav dem evt. som en is-sanwich, hvor du skære et stykke is af i en blok, mellem 2 chocolate chip cookies.  Pak dem ind i et stykke mad-papir, og bind en køkkensnor rundt om, så de holdes fast. Det ser samtidig dekorativt ud, når de serveres.  
  • Læg dem i fryseren, så isen bliver fast, og lettere at spise. 
  • Opbevar de cookies du ikke spiser med det samme, i en lufttæt kage-dåse. 
  • Der kan drysses en anelse havsalt over dem før bag-ningen, men spar på saltet, kun et lille drys, hvis du kan lide, at de får kant. 
Bon appetit. 






¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Hvad er din favoritkage?  

Del meget gerne din kagelyst herunder. 

Kageglade hilsner 

Smil Lene .0))

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤