tirsdag den 16. september 2014

Food Festival 2014 som frivillig & Gæst...

Food Festival 2014 som frivillig & Gæst. 

I weekenden 5. - 7. september blev Food Festival 2014 afholdt på Tangkrogen, og jeg havde længe set frem til denne weeekend. Igen i år skulle jeg være frivillig. Både fredag og lørdag havde jeg vagter.  

Fredag skulle jeg være i Traktementet. Et stort grønt område, hvor det var muligt at smage sig igennem en masse lækre retter, deltage i madworkshops og hos bl.a. Nordiske dråber var det muligt at smage sig igennem et hav af forskellige øl. De mange forskellige Food barer var placeret rundt på området. I midten var det muligt, at slappe af i det hyggelige loungeområde og lytte til livemusik fra scenen. 

Min vagt startede kl. 12, og tjekkede derfor ind en halv time før, fik t-shirt, armbånd, drikkedunk og et par drikkebilletter, som man som Foodie kan anvende i VIP teltet. Startede min vagt i VIP teltet, hvor man altid får superlækker mad. Vi blev igen i år forkælet af kokke- og tjenerelever fra Århus Tech som stod for, at lave maden. Det er virkelig svært at begrænse sig, for der er så meget lækkert mad. Og det smagte så godt, Uhm. Jeg skulle ikke arbejde med mad som forventet, men i stedet havde jeg ansvaret for, at sørge for afrydning af området, så Traktementet så pænt og præsentabel ud til de mange nye gæster. 

De 2 andre foodies(frivillige) jeg skulle arbejde sammen med, dukkede dog aldrig op. Det betød, at jeg fredag stod alene om opgaverne. Det var et stort område, så jeg skulle gå meget rundt på pladsen, afrydde, gøre borde rent og aflevere bestik i opvaskevognen osv. Fik lidt hjælp af nogle foodies, der stod for at sælge mad- og drikkebiletter på området, men de fik også travlt, da de mange arrangementer startede. Så jeg var godt mør, ovenpå en lang vagt. 

Udfordringen i år lå i, at mange havde tilmeldt sig som foodies, dog uden at dukke op - og nogen helt uden at melde afbud. Det betød for planlægningen, at det ikke var muligt at omplacere andre foodies, fordi de så vil mangle på de øvrige områder. Det er de frivillige som bære hele Food Festival - uden de frivillige kan den slet ikke hænge sammen. Naturligvis kan man blive syg, men bare at blive væk uden at melde fra, mener jeg er mangel på respekt overfor de andre foodies. Det er et kæmpe koordineringsarbejde, at få alle tråde til at hænge sammen. Så det er væsentligt at vide, hvor mange foodies der kommer.

Jeg gik fra pladsen kl. 21.45 og pga. den lange vagt, bad jeg om lov til, at møde ind 1 time senere om lørdagen, så jeg havde en chance for, at få sovet. Ellers havde jeg ikke haft energi til, at møde op til endnu en lang vagt. Det var naturligvis helt OK. 

Food Festival - Lørdag som frivillig. 
Lørdag tjekkede jeg ind kl. 09.45 og kunne lige nå, at få morgenmad inden min vagt startede. Og den spiste jeg sammen med Peter Mygind. Han skulle være konferencier, så vi fik en snak om hans opgaver, og mine opgaver som foodie. Han er en humørbombe, så lørdagen startede i hopla, og i et højt energiniveau. Som at indtage et 4-dobbelt espresso shot, ha! 


Lørdag skulle jeg arbejde i Planteriget. Jeg var spændt på hvilke arbejdsopgaver jeg fik, og glædet mig til, at møde de andre foodies som jeg skulle arbejde sammen med. 

Jeg blev introduceret til opgaverne af et par foodies og fik en rundvisning af hele området. Vi blev delt op i 3 hold, og skulle rotere i løbet af dagen, så vi nåede omkring alle områderne i Planteriget. Vi skulle på det ene område stå for, at udlevere forskellige materialer til aktørerne når de havde brug for noget til deres boder. Et område der klart var overbemandet, så det gav lejlighed til, at vi kunne dele os op og tage en tur rundt på festivalpladsen i det gode vejr. Smage på herlighederne og mærke stemingen. 

Det andet hold stod for, at holde vaskestationerne pæne, fylde op med papirservietter, tømme skraldeposer og sørge for, at papkasser og andet til deponering blev smidt i de rette containere. Food Festival går meget op i bæredygtighed, så der var opsat mange forskellige affaldscontainere til forskelligt affald. Vi sørgede også for, at spiseområderne var præsentabel for gæsterne, og krydderurterne på bordene blev vandet. 

Det 3. hold foregik i køkkenet, hvor vi skulle hjælpe kokke, studerende og aktører med, at holde området pænt og ryddelig. Jeg havde dog nævnt overfor områdelederen, at hvis det var muligt, at give en hånd med omkring madlavningen, ville jeg rigtig gerne hjælpe. De 2 andre foodies var åbne for det, så når vi kom i køkkenet første gang overtog jeg processen, at lave tomatsauce. Og jeg fik lært, at lave tomatsauce fra bunden. Tomatsaucen skulle anvendes til Porto Bello svampepizza, og de smagte virkelig godt. Blev senere opgraderet til, at lave Porto Bello svampepizza. Og det foregik på samlebånd i samarbejde med et par kokke og studerende, der læste Ernæring & Sundhed. 

Det var et meget travlt område, men samtidig supersjovt og hyggeligt, at arbejde med så dygtige og skønne mennesker, der alle brændte for deres område. Et rigtig godt teamarbejde, og en stor motivation, da vi som foodies fik meget ros for vores kæmpe indsats.  
Lørdag blev jeg overrasket af min mor og hendes veninde. Så jeg satte dem i gang med, at lave deres egne salater i Planteriget. Synes de er meget dygtige, ha! 

Til min fødselsdag fortalte jeg min familie om Food Festival og nævnte overfor dem, at jeg synes de skulle komme og opleve Food Festival. Min bror og hans kæreste dukkede også op. Tror de var begejstret over al den aktivitet, der foregik på festivalpladsen. Samtidig var det rart, at min familie tog initiativ til, at komme og se hvad jeg brænder for. 

Food Festival som gæst - søndag


Søndag havde jeg fri. Og som foodie har man gratis adgang til festivalpladsen, den dag man ikke arbejder. Det er valgfrit hvor mange vagter man ønsker at have som foodie, men jeg vil anbefale, at holde mindst 1 dag fri til, at opleve Food Festival som gæst. 

Pga. 2 lange vagter fredag + lørdag, var jeg først på festivalpladsen kl. 12, og startede i Traktementet, da der søndag blev afholdt DM i hotdogs. Her dyster kendte kokke om trofæet og titlen - DM i hotdogs. 

Da alle kokke havde gjort deres entre´ - nogle i kampvogn med forsvarsminister Nicolai Wammen som kølerfigur - og dansepiger på toppen af pølsevognen - introducerede Timm Vladimir publikum for reglerne. Publikum skulle så købe billet til en eller flere hotdogs, der kostede mellem 50-200 kr. Alle pengene går hvert år ubeskåret til Børnefonden. 

Jeg købte en hotdog til 50 kr. og den var ganske god med crispy topping, som man selv skulle drysse over den. Har aldrig været den store fan af hotdogs, men den smagte ganske fint. Det sjoveste var, at se den store passion kokkene havde for, at vinde DM i hotdogs, og deres entre´ i deres respektive pølsevogne i fine kostumer. 

Du kan læse meget mere om Hotdog DM på facebooksiden Hotdog DM og på Food Festival Official på facebook. Her er billeder af de mange spændende hotdogs. Sæt endelig tid af til, at se DM i hotdog til Food Festival 2015. 

Efter Hotdog DM i Traktementet, tog jeg turen videre rundt på festivalpladsen. Der var mange mennesker, men slet ikke i samme kaliber som om lørdagen. Det betød, at det var rimelig hurtig adgang til de mange spændende smagsprøver. Temperaturen var heller ikke så høj som om lørdagen, og det var ganske rart. 

Jeg mødtes med en af de glade økobloggerefra et bloggerevent i Økologisk Landsforening. vi nød en skøn kop Peter Larsen kaffe, og fik os en hyggelig snak, før turen gik videre. Da vi sad nede ved havet, valgte jeg, at blive i området og smage på de mange skønne smagsprøver af både salt og forskellige fisk, Uhm. Efter en tur ved havet, var jeg rundt lidt over det hele, for at suge stemningen til mig, og smage på de mange lækre smagsprøver. 

Jeg gik en tur tilbage til Planteriget for at smage på en af de lækre porto bello svampepizza, som jeg selv havde stået og lavet hele lørdagen. Desværre var ovnen gået itu, så de solgte i stedet for svampene, så de kunne smides i fryseren, eller man kunne købe en pose med Porto Bello svampe, så kunne man tilberede dem hjemme. jeg købte en pose, og fik et par ekstra håndfulde med. Fik også købt rodfrugter, bolcherbede, Nordur islandsk flagesalt, blå kartofler og gulerødder. 

På vejen rundt på Festivalpladsen, stødte jeg også på Madfusionen, der var igang med, at præsentere deres nye site. Nogle af bloggerne fra madfusionen lavede lækker lowcarb pasta og dadelkugler med bl.a. lakrids. Har du interesse for madplaner, så tag endelig et kig ind på Madfusionen og læs mere. Der findes mange spændende opskrifter fra dygtige madbloggere, der er knyttet til sitet, hvor det er muligt, at abonnere på dem. Et par af bloggerne mødte jeg i forbindelse med et Bloggerevent i Økologisk Landsforening i august måned. 


I forbindelse med årets Food Festival har årets kunstner Melanie E. Pedersen designet ovenstående plakat, der findes i 4 farver. Du kan se dem lige her

jeg var heldig, at vinde (surprise!) en af dem via @foodfestivalofficial. De afholdte en lille konkurrence, hvor jeg vandt den grønne plakat. 

Alt i alt, har jeg haft en god oplevelse med Food festival 2014. Der var mange workshops som jeg gerne ville have deltaget i, men det må jeg have til gode i 2015. Som foodie var det sjovest, at deltage om lørdagen i Planteriget - At lære at lave tomatsauce fra bunden til rigtig mange Porto Bello Svampepizzaer. At blive opgraderet til, at lave Porto Bello Svampepizza, så jeg drømte om dem om natten. At spise morgenmad med Peter Mygind. At møde de mange spændende aktører og andre foodies på Food Festival. At hilse på de skønne bloggere jeg har lært at kende fra Bloggerevent. Jeg nød de mange spændende smagsprøver på festivalen, og besøg af min familie. Men det var også en fornøjelse, at høre Marie Frank spille live på Traktementet om fredagen. Hun er virkelig en skøn sangerinde. 

Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til Food Festival 2015, og jeg er klar til, at være foodie igen. En unik måde, at opleve festivalen indefra og arbejde med professionelle kokke og madentusiaster. Og nyde al den lækre mad i VIP teltet, Uhm. Kan kun anbefale det. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar