mandag den 1. september 2014

Middag på Restaurant Gyngen ...

Middag på Restaurant Gyngen. 






















Cafe´ & Restaurant Gyngen 
er en social økonomisk virksomhed, i Århus. 



Dagen før min fødselsdag i lørdags, besøgte teenageren og jeg Cafe- Restaurant Gyngen.

I forbindelse med et Food Festival arrangement som frivillig, havde jeg vundet (surprise!) et par billetter til en hovedret incl 1 glas vin. 

Gyngen holdt lukket 3 uger i sommerferien. Derfor var det en oplagt mulighed, at besøge restauranten i lørdags - dagen før min fødselsdag.  Vi har ikke besøgt stedet før, men Festivalchef for Food Festival Anna Lund, roste stedet så vi glædet os til, at besøge Gyngen. 

Foreningen Kulturgyngen, er en social økonomisk virksomhed i Århus, der tilbyder Vejlednings- og opkvalificeringsforløb. Kulturgyngen driver Gyngen - Cafe´, restaurant og scene, samt det gra-fiske værksted Kultursats.  





Menukort på Restaurant Gyngen finder du her

Jeg valgte retten med Kalveculotte, majs, kantareller, rør-hatte, rønnebær og skorzonerrod. 

Det var flot anrettet. Kødet var mørt og tilbehøret var lige i skabet, som jeg godt kan lide det. Jeg valgte et glas rødvin til maden, og det passede rigtig fint til retten. Jeg fik ikke oplyst mærket på vinen, men gætter på, at det var en af Gyngens bordvine. 

Teenageren var ikke så sulten. Derfor valgte han kulmule med porse, persillerod, gulerod og birkes. 

Han var ikke vildt begejstret for fisken. Det skyldes mest de birkes som kulmulen var vendt i. Saucen mindede mest om smeltet smør. Han forvent-ede, at få en god fiskesauce hertil. Så han kunne ikke give retten top-karakter. Han fik så lidt af mit kød, som han var svært begejstret for. 

Gavekortet lød på en hovedret + et glas vin til maden, menteenageren fik tilbudt en øl til maden, i stedet for vin. Det var helt sikkert et plus, da han elsker en god øl. 

Skulle vi selv have betalt, var vi kommet af med kr. 130 kr. pr. ret. En fin pris for de 2 retter - uden drikkevarer.  

På Restaurant Gyngen tilberedes retterne af en stor del økologiske rå-varer, og de laver al mad fra bunden. De har altid både kød-, fiske- og vegetarretter på menuen. Fra baren serveres økologiske drikkevarer, men de har også diverse al-mindelige øl, sodavand og vine. 

Cafe´ og Restauranten Gyngen har en rustik og afslappet atmosfære, i et hus fra 1860. Stedet ligger placeret i Mejlgade, i det skønne Latinerkvarter. Om aftenen er der musik og andre kulturelle arrangementer.

Helt sikkert et besøg værd, og vi vil også holde øje med hvad der sker på Gyngen fremover. Teenageren er snart 16 år. Derfor også en god lejlighed til, at besøge nogle af byens kul-tursteder for det voksne publikum.  

Bloggen er nu knyttet til Bloglovin

Link til Bloglovin findes i øverste venstre hjørne på bloggen. Klik på linket og tryk Follow, så vil du få løbende opdateringer, når der er nyt på bloggen. 

Instagram: du kan følge mig via instagram på #justlove2ndhand  


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Har du besøgt Gyngen? 

Del meget gerne din oplevelse af stedet :0) 

Bedste Mandags Hilsner

Smil Lene .0)) 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤