torsdag den 12. november 2015

Rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur....

Rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur. 


Rødbedekage med chokolade - jeg havde nogle rødbeder liggende i grøntsagskuffen som jeg gerne ville have brugt. Tit har jeg brugt både gulerødder og squash i kager, så hvorfor ikke anvende rødbeder i kagen. Er vild med den flotte violette farve, som i øvrigt matcher min fars gamle ægte tæppe rigtig flot. Et gammelt arvestykke. 

Opskrift på rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur. 

Ingredienser: 
  • 75 gram smør - please ikke margarine. 
  • 125 gram kokossukker - rørsukker / sukrin kan også anvendes.
  • en knivspids vaniljepulver - eller ½ vaniljestang.
  • 75 gram mørk chokolade - anbefaler 70%.
  • 4 æg fra glade høns.
  • 200 gram rødbede - revet / hakket i minihakker.
  • 1 knsp. salt.
  • 75 gram hvedemel - brugte Amo selfraising flour og undlod bagepulver. Tilsæt bagepulver ved brug af alm. hvedemel.
  • 1 tsk. bagepulver - undlades ved brug af selfraising mel.  
  • Kaffeglasur: Instantkaffe, koldt vand, flormelis & frysetørrede hindbær til pynt. 
Fremgangsmåde: 
  • Forvarm ovnen på 180 grader - varmluft. 
  • Riv eller blend rødbede i en minihakker. Du kan også anvende pulpen hvis du juicer. (anvend da lidt mindre mel). 
  • Smelt smør og chokolade i en gryde for svag varme. 
  • Pisk æg og sukker sammen og tilsæt vaniljekorn - mas dem med lidt sukker før de tilsættes. Eller tilsæt vaniljepulver. (ikke vaniljesukker). 
  • Vend det i gryden på lavt blus 1 minuts tid, og tag gryden af varmen. 
  • Vend rødbede i blandingen. 
  • Bland mel, salt og bagepulver sammen (undlad bagepulver hvis du anvender selfraising flour) og vend det gryden. 
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Min er 22 cm, men 19-20 er også fint. Måske kagen skal have lidt mere, da den bliver en smule højere. 
  • Bank kagen et par gange så luftbobler forsvinder. 
  • Bag kagen midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Hver ovn er forskellig, så hold øje. Lav en spydtest -  Er der dej på skal den have lidt mere. 
  • Lad kagen køle lidt af og forbered kaffeglasuren imens. 
  • Anret kagen på et kagefad og pynt med glasur og frysetørrede hindbær. 
Kaffeglasur: 
  • Bland 3 tsk. instantkaffe med lidt koldt vand, og pisk det godt sammen.
  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt kaffen lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens. Glasuren er lettest at arbejde med, når den får en god fast konsistens men fortsat er lidt flydende. Jeg hælder glasuren ud midt på kagen, og fordeler den i lange strøg ud til kanten. Afstem med kagens størrelse. 
  • Pynt med frysetørrede hindbær med løs hånd med det samme, da glasuren tørre hurtigt. Bon appetit. 
Bruger du også grøntsager i kagerne? læg gerne en kommentar under blogindlægget. 


obs: 
Scrol ned i bunden af bloggen, hvor du kan finde top 10 favorit blogindlæg samt de blogge & favoritsider, der inspirere mig i min hverdag. Følg også gerne bloggens facebookprofil og BlogLovin. Giv 

Bloggen har også IG profilerne @justlove2ndhand & salgsprofilen @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger nyt og 2ndhand tøj & boligting. 

Har du spørgsmål til opskrifter eller andet på bloggen, så læg meget gerne en kommentar under det enkelte blogindlæg, eller send en mail på e-mail: justlove2ndhand@gmail.com - tak fordi du læser med. .0) 


Rødbedekage med mørk chokolade overtrukket med kaffeglasur & frysetørrede hindbær. Bon appetit.