onsdag den 8. juli 2015

tour de Djursland... tour de Djursland.


Skøn morgendukkert + solhygge tidlig morgen, ved Øer strandMorgendukkert ved Øer Strand + lidt solbadning. Bonaparte shorts

    Sommerhuset, Øer Strand.


Tophyggeligt sommerhus ved Øer Strand. En god gevinst fra EDC AROS facebookside! Præmiebilledet kan også ses nederst i blogindlægget.Ægte sommerhusstemning. Dejligt og lyst sommerhus med god stemning og hygge. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Vi er glade for at kunne fortælle dig, at du er vinderen af sommerhuskonkurrencen på EDC AROS Facebook. Dette vil sige, at du har vundet et sommerhus til en værdi af 9000 kr. hos Feriepartner Ebeltoft. STORT TILLYKKE! 

Sådan lød ordene i en privat besked på facebook! Tak!! - Jeg hoppede og dansede af glæde og begejstring. At kunne invitere min teenager på ferie i et skønt sommerhus på Djursland. Valgfrit, og helt uden omkostninger - udover lommepenge og mad! Se gevinstfoto på EDC AROS og nederst i blogindlægget. Scrol ned i bunden. 

Teenageren var tæt på af afslutte folkeskolens afgangseksamener og dimission. Vi var hurtige til, at finde ind på Feriepartner Danmark og faldt for det charmerende sommerhus ved Øer Strand. Det rummede alt hvad vi oplever ved et sommerhus. Værelse til os begge og med plads til gæster senere på ugen, hyggelig stemning med en smuk naturgrund, og så lå det tæt på både Ebeltoft (ca. 6 km)og kun 900 meter til Øer Strand. 

Vi kender Djursland rigtig godt, da min morfar og hans kone Else har boet på Helgenæs igennem rigtig mange år, og ved derfor hvor smukt det er på Helgenæs. Vi valgte derfor, at tage cyklerne med på tour, da man ser området på en hel anden måde på cykel, end når du sidder i en bil. Lørdag tog vi rute 123 mod Ebeltoft, og der var lige akkurat plads til 2 cykler i bussen. Med lidt teknisk snilde (host!) fik vi plads til dem i bagagerummet. Da vi landede i Ebeltoft, vendte vi EDC - Ebeltoft for at få udleveret nøglerne og så gik turen ellers mod Øer Strand, for at finde sommerhuset. En tur på ca. 6 km i bakket terræn. 

Et skønt og hyggeligt sommerhus som vi begge glædede os til, at opholde os i for en hel uge. Jeg havde pakket lidt mad og tørre ingredienser til bagning m.v. og planen var så, at vi ville handle ind i Ebeltoft. Et smukt og dejligt kuperet terræn, og med ca. 6 km tur / retur fik vi hurtigt tilbagelagt nogle km i ugens løb til indkøb, og så var der god grund til, at vende Ebeltoft's hyggelige gader og spise en go' gammeldaws vaffel med go' is, uhm. Rom og Rosiner var en god kombi' som teenageren foreslog. 

Mandag cyklede vi til Helgenæs for at besøge Else, min morfars kone, som for få år siden blev enke. Min morfar blev næsten 99 år, og sammen har de levet på Hjortegården igennem mange år. Et livsværk som de i fællesskab har bygget op og har dannet rammen om rigtig mange ferier både sommer & jul. Et sted familien har elsket at komme og vi er blevet forkælet med go' mad. Elses mad og Erlings (morfar og oldefar til rigtig mange oldebørn)unikke evne til at samle familien. Et helt unikt sted. En perle.

Turen til Helgenæs var på 26 km tur / retur i kuperet terræn, så der blev trådt godt til i pedalerne. En dejlig måde at være sammen på - mor og søn - Jeg havde bagt lidt koldhævede boller & kammerjunker om morgenen før teenageren stod op, og havde taget en pose med af hver , så vi kunne dele lidt ud af godterne på gården. Det var skønt at besøge Else og Hanne (datter) igen. Else tilbød at vi kunne spise med til aftensmad, og det takkede vi JA!! til. Vi blev forkælet med lækre bøffer, og jordbær med fløde - og vaniljecreme ad libithum for Else og teenageren!

Tirsdag restitueret teenageren. Han var træt ovenpå den lange cykeltur. Jeg udnyttede muligheden for at besøge Øer Strand, så jeg stod tidligt op og cyklede til vandet for at få en morgendukkert. På vejen mødte jeg en flok glade køer som græsset på marken og da jeg havde lavet lidt research hjemmefra, gemte der sig 1 km op ad grusvejen en økologisk gårdbutik, der solgte fra stalddøren. Alt fra kød, grønt og krydderier, så efter min morgendukkert cyklede jeg den lange tur op langs grusvejen for at handle ind - og støtte lokalt! 

Onsdag var teenageren klar igen! Så vi sprang på cyklerne for at besøge Ree Park, og de 15 km til dyreparken i smukt kuperet terræn tilbagelagde vi hurtigt. Vi var rundt for at se alle dyrene, og det er altid en oplevelse at besøge Ree Park. Dejligt at se, hvor meget plads dyrene har, og det er tydeligt at se, at de trives. Jeg har personligt kåret dyreparken til, at være dk's bedste. Vi havde taget frokosten med i rygsækken. Pizzasnegle som jeg lavede dagen før og lagt i fryseren. Turen rundt i dyreparken afsluttede vi med en gammeldaws isvaffel, og så gik turen hjem på cykel igen. Vi var ved at komme i go' træning på cyklerne, så turen gik overraskende hurtigt. De bakker vi troede blev en udfordring hjemad, blev hurtigt forceret. Vi har fået tildelt wildcard til Tour de France,ha!  

Torsdag: Når teenageren og jeg er på ferie, søger vi gerne efter en minigolfbane. Det lykkes, at finde en bane ved Øer Strand Feriecenter. Vi tog en øverunde og en ekstra runde - og må sande - at teenageren stak af med den store is, der var sat på spil! Sjovt og hyggeligt, at lave små konkurrencer i løbet af ferien og komme væk fra pc, tv & mobil.

Teenageren har et godt sovehjerte og havde behov for, at få sin skønhedssøvn. Derfor nød jeg hver morgen, at stå tidligt op og cykle til vandet, for at få en morgendukkert og sole lidt inden jeg cyklede hjem, for at lave morgenmad / brunch som vi nød på terrassen sammen. Tog også turen til Ebeltoft tur/retur for at handle, så med 6 km cykeltur/retur blev der tilbagelagt mange km i kuperet terræn. 

Fredag kom min bror og hans kæreste til grillhygge og overnatning, så på en af mine ture til vandet købte jeg friskopgravet aspargeskartofler, som jeg brugte til Anne Hjernøes lækre cremet kartoffelsalat (læs om bloggerevent i Økologisk Landsforening med Anne Hjernøe her) og så blev der lavet kammerjunker til hjemmelavet koldskål - med danske jordbær - naturligvis. Uhm. En rigtig dejlig aften med god mad, hygge og aftentur. 

Lørdag: Der var bestilt slutrengøring, så vi skulle tidligt op for at spise morgenmad på terrassen, og lige rydde op før turen gik hjem til Århus. Denne gang ikke på cykel!! - For vi fik et lift af min bror og hans kæreste, og efter at have tilbagelagt mange km i et smukt område nød teenageren dog, at kunne sætte sig på passagersædet og hvile sine trætte ben! ca. 150 km cykling blev det til fra lørdag til fredag! 

- en helt fantastisk ferieuge ved Øer Strand, med smukt vejr og dejlige oplevelser. Se billederne både i top & bund i blogindlæg. 

obs: 
I bunden af bloggen ses de 10 mest læste favoritindlæg, og de blogge & favoritsider, der inspirere mig i hverdagen. 

Du kan også følge mig på BlogLovin, Google+ & bloggens facebookside justlove2ndhandbyleneb., hvor der løbende kommer blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og små hverdagsglimt. 

Instagramprofiler: @justlove2ndhand og @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger ud af nyt & secondhandtøj og boligting. Læg meget gerne en kommentar under blogindlægget. Altid dejligt at høre fra jer, der læser med på bloggen, og velkommen til alle nye læsere. Rigtig dejlig sommer til jer alle. KH Lene. 


På min vej til stranden mødte jeg de sødeste økokøer stå på marken, og købte lækkert økofars & grønt i gårdbutikken Lille Raneladegård


og der blev købt kartofler ved de små landbutikker på vej hjem fra stranden. En fin måde at støtte de lokale landmænd. Selvbetjening.
Kylling på bund af kartofler & appelsin fra Anne Hjernø's kartoffelbog Annes bedste kartoffelretter. Ægte sommerstemning. 
Øer strand, skønt med morgendukkert i fantastiske omgivelser. 
Ree Park - danmarks skønneste Zoo i naturlige omgivelser for dyrene.


Tak til EDC AROS for gavekortet på 9.000 kr. 

En skøn ferie i sommerhuset ved Øer Strand. Vi ser frem til endnu en dejlig ferie for restbeløbet senere på året, eller til næste år. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar