fredag den 24. juli 2015

Kærnemælkshorn med remonce & hind-bærmarmelade....

Kærnemælkshorn med remonce & hindbærmarmelade. 


Lækre kærnemælkshorn med remonce af marcipan & Chokolade og hindbærmarmelade. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

mums!! før teenageren tog på ferie i sydjylland, lavede jeg disse lækre kærnemælkshorn, og det blev så lækre. Opskriften er inspireret af den søde og dygtige blogger Anna-mad. Jeg lavede  lidt småjusteringer da teenageren ikke er så vild med de syrlige rabarber og erstattet derfor rabarber med hindbærmarmelade. Remoncen blev lavet på smør og 4,5 marcipanbrød med chokolade. (det sidste halve fik teenageren, for at samle remoncen med sine hænder, ha!). Til dejen brugte jeg ølandshvedemel og erstattet lidt ølandshvedemel med glutenfri havremel. 

Originalopskriften med rabarber finder du her

Ingredienser til dejen: 
  • 100 gram smør. 
  • 30 gram sukker. (brugte Stevia & kokossukker fra urtekram).
  • 2 dl kærnemælk. 
  • 40 gram gær. 
  • 325 gram ølandshvedemel fra Gram Slot
  • 25 gram urtekram havremel, glutenfri.
Fremgangsmåde, dej: 
  • Rør smør og sukker sammen. 
  • Lun kærnemælken for svag varme og opløs gæren heri. 
  • Rør de 2 blandinger sammen og tilsæt mel og ælt det i lidt ad gangen til dejen er blød og smidig. Jeg bruger selv klør 10, men har du en røre-maskine kan den æltes sammen i ca. 10 min.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 20 minutter. 
  • Lav remonce imens dejen hæver. 
Ingredienser til remonce: 
  • 80 gram blødt smør. 
  • 70 gram sukker. (brugte kokossukker & stevia). 
  • 100 gram marcipan. (jeg bruge 4,5 marcipanbrød m. chokolade).
  • 1 vaniljestang. (eller 1/3 tsk. vaniljepulver - ikke vaniljesukker).
  • 1 tsk. hvedemel. (brugte ølandshvedemel fra Gram Slot). 
  • Æg til pensling. 
  • Grofthakkede hasselnødder til pynt. 
  • hindbærmarmelade. (Anna-mad brugte rabarber, se opskrift). 
Fremgangsmåde, remonce: 
  • Bland sukker og marcipan godt sammen, og ælt det sammen med fingrene. 
  • Ælt nu smør & vaniljestang (kornene - eller vaniljepulver) med sukker og marcipan og til sidst mel, til en ensartet masse. 
  • Rul dejen ud til en cirkel på et let meldrysset bord og skær dejen ud i 12 lige store aflange trekanter. (som en lagkage). 
  • Fordel remonce & lidt hindbærmarmelade på det brede stykke lidt inde, og glat det forsigtigt ud på dejen. Den kan være lidt porøs, så gør det nænsomt. 
  • Rul dejen fra den brede ende så de bliver til horn, og tryk enderne godt sammen. Kunsten er, at få lukket dem godt til, så remonce og hindbær ikke løber ud under bagningen. 
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand og lad dem efter-hæve et lunt sted i 45 minutter. 
  • Forvarm ovnen lidt før de skal bages. 
  • Pensl med sammenpisket æg og pynt dem med hasselnødder.
  • Kærnemælkshornene bages ved 220 grader varmluft i ca. 14 minutter. Hver ovn er forskellig, så hold et vågent øje med dem. 
  • Lad dem køle let af på en rist og nyd dem lune. 
  • De kan fryses. Vent til de er helt kolde. 
Tip: 
  • Pynt evt. med glasur og varier fyld udover remonce. 
Bon appetit.


    Kærnemælkshorn før & efter bagning.