søndag den 29. november 2015

Snurrer med dadel & birkesremonce...

Snurrer med dadel & birkesremonce. 


I går bagte jeg de lækreste snurrer med dadel- & birkesremonce. For at blodsukkeret ikke løber løbsk, har jeg erstattet smør med kokosolie i både dej og remonce. Det er mit første forsøg på at lave snurrer, og da jeg først lærte teknikken efter et par forsøg, så kørte det bare. Øvelse gør mester! .0) 

Vil lige dele opskriften på bloggen da jeg synes de blev så lækre, og her i juletiden med alle de søde sager og en lang række julefrokoster, skolearrangementer etc., gør det godt med et sundere alternativ. Perfekt til madpakken for både voksne og børn. De kan sagtens nydes kolde, men de er skønne når de er lune. Dadelfyldet giver en karamelagtig smag og konsistens. Uhm. 

Opskrift på snurrer med dadel- & birkesfyld. 

Ingredienser:
  • 30 gram gær. 
  • 3 dl. skummetmælk - eller den mælk du foretrækker. 
  • 100 gram smagsneutral kokosolie, blødt.
  • 40 gram kokossukker, urtekram.
  • 1 knsp. salt.
  • 2 tsk. stødt kardemomme. 
  • ca. 500 gram sigtemel. (andre meltyper kan også anvendes)
Remonce: 
  • 10 friske dadler, udsten dem. (fås i de fleste supermarkeder). 
  • 2 spsk. stødt kanel.
  • 2 spsk. smagsneutral kokosolie, blødt.
  • 2 tsk. blå birkes. 
Fremgangsmåde, remonce: 
  • udsten dadlerne. Blend dadlerne sammen med kokosolie og kanel i en minihakker til en ensartet masse. 

Fremgangsmåde, dej:
  • smuldre gæren i en skål. 
  • Lun mælk og kokosolie i en kasserolle til den er lillefingervarm. Hæld den over gæren og rør til gæren er helt opløst. 
  • Bland kokossukker, salt og kardemomme og tilsæt det.  
  • Sigt mel i lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig og let klistret. Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 
  • Forbered remonce imens. 
Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45 x 55 cm. Skær kanterne til. Remonce fordeles på den ene halvdel af dejen og drys birkes over. Fold dejen sammen på midten. Skær lange strimler af 2-3 cm tykkelse i bredden. Sno hver strimmel forsigtigt 5-6 gange og form dem som en bolle. Fold enderne ind under bollen. Læg snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem let med et sammenpisket æg. 

Bages i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, til de er gyldne. Hver ovn er forskellig, så hold et vågent øje med dem. 

Tip: 
  • Frysevenlige. Lader dem køle helt før de lægges i fryseposer.
  • Lad dem tø langsomt op på køkkenbordet og lun dem på en brødrister, eller direkte i ovnen. Bon appetit

Prøv også følgende opskrifter: 

obs: 
Scrol ned i bunden af bloggen, hvor du kan finde top 10 favorit blogindlæg samt de blogge & favoritsider, der inspirere mig i min hverdag. Følg også gerne bloggensfacebookprofil og BlogLovin

Bloggen har også IG profilerne @justlove2ndhand & salgsprofilen @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger nyt og 2ndhand tøj & boligting. 

Har du spørgsmål til opskrifter eller andet på bloggen, er du velkommen til, at skrive i blogindlægget eller send en mail på e-mail: justlove2ndhand@gmail.com - tak fordi du læser med. .0)


torsdag den 12. november 2015

Rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur....

Rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur. 


Rødbedekage med chokolade - jeg havde nogle rødbeder liggende i grøntsagskuffen som jeg gerne ville have brugt. Tit har jeg brugt både gulerødder og squash i kager, så hvorfor ikke anvende rødbeder i kagen. Er vild med den flotte violette farve, som i øvrigt matcher min fars gamle ægte tæppe rigtig flot. Et gammelt arvestykke. 

Opskrift på rødbedekage med mørk chokolade og kaffeglasur. 

Ingredienser: 
  • 75 gram smør - please ikke margarine. 
  • 125 gram kokossukker - rørsukker / sukrin kan også anvendes.
  • en knivspids vaniljepulver - eller ½ vaniljestang.
  • 75 gram mørk chokolade - anbefaler 70%.
  • 4 æg fra glade høns.
  • 200 gram rødbede - revet / hakket i minihakker.
  • 1 knsp. salt.
  • 75 gram hvedemel - brugte Amo selfraising flour og undlod bagepulver. Tilsæt bagepulver ved brug af alm. hvedemel.
  • 1 tsk. bagepulver - undlades ved brug af selfraising mel.  
  • Kaffeglasur: Instantkaffe, koldt vand, flormelis & frysetørrede hindbær til pynt. 
Fremgangsmåde: 
  • Forvarm ovnen på 180 grader - varmluft. 
  • Riv eller blend rødbede i en minihakker. Du kan også anvende pulpen hvis du juicer. (anvend da lidt mindre mel). 
  • Smelt smør og chokolade i en gryde for svag varme. 
  • Pisk æg og sukker sammen og tilsæt vaniljekorn - mas dem med lidt sukker før de tilsættes. Eller tilsæt vaniljepulver. (ikke vaniljesukker). 
  • Vend det i gryden på lavt blus 1 minuts tid, og tag gryden af varmen. 
  • Vend rødbede i blandingen. 
  • Bland mel, salt og bagepulver sammen (undlad bagepulver hvis du anvender selfraising flour) og vend det gryden. 
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Min er 22 cm, men 19-20 er også fint. Måske kagen skal have lidt mere, da den bliver en smule højere. 
  • Bank kagen et par gange så luftbobler forsvinder. 
  • Bag kagen midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Hver ovn er forskellig, så hold øje. Lav en spydtest -  Er der dej på skal den have lidt mere. 
  • Lad kagen køle lidt af og forbered kaffeglasuren imens. 
  • Anret kagen på et kagefad og pynt med glasur og frysetørrede hindbær. 
Kaffeglasur: 
  • Bland 3 tsk. instantkaffe med lidt koldt vand, og pisk det godt sammen.
  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt kaffen lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens. Glasuren er lettest at arbejde med, når den får en god fast konsistens men fortsat er lidt flydende. Jeg hælder glasuren ud midt på kagen, og fordeler den i lange strøg ud til kanten. Afstem med kagens størrelse. 
  • Pynt med frysetørrede hindbær med løs hånd med det samme, da glasuren tørre hurtigt. Bon appetit. 
Bruger du også grøntsager i kagerne? læg gerne en kommentar under blogindlægget. 


obs: 
Scrol ned i bunden af bloggen, hvor du kan finde top 10 favorit blogindlæg samt de blogge & favoritsider, der inspirere mig i min hverdag. Følg også gerne bloggens facebookprofil og BlogLovin. Giv 

Bloggen har også IG profilerne @justlove2ndhand & salgsprofilen @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger nyt og 2ndhand tøj & boligting. 

Har du spørgsmål til opskrifter eller andet på bloggen, så læg meget gerne en kommentar under det enkelte blogindlæg, eller send en mail på e-mail: justlove2ndhand@gmail.com - tak fordi du læser med. .0) 


Rødbedekage med mørk chokolade overtrukket med kaffeglasur & frysetørrede hindbær. Bon appetit. 

lørdag den 7. november 2015

november agenda....

november - agenda. 


Teenagerens 17 år fødselsdag  d. 2. november. Hip hurra. 

Teenageren blev på sin fødselsdag introduceret for go' mokka på Great Coffee i Århus. Bedste kaffebar i Århus. 

Frem med kogebøgerne i november. Der skal bages & laves lækre vinter simreretter. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

November planer. 
Som tiden dog flyver afsted. Vi har lige sagt farvel til oktober, og det har for mig været en travl måned. Du kan læse mere om Oktober tilbageblik her

Det kan mærkes, at vi er trådt ind i november måned. Skovstierne er dækket af blade i smukke brændte farver og bliver også mere mudret, så løbeskoene skal skiftes ud med trailsko. Så jeg ik' triller ned ad djævlebakken! Det bliver også mere råt og koldt med rusk og regn, og det bliver tidligt mørkt! Det er tid til at bygge rede, og gå i vinterhi. I overført betydning, for det er jo ikke sådan at vi som bjørnene går i hi vinteren over, men vi trækker os mere indenfor i vinterhalvåret. 

November er allerede godt igang. Startede ud med at fejre min søns 17 års fødselsdag d. 2. november. Han startede dagen med en eksamen (1.g på gymnasiet) kl. 08.00 som den første. Så er (fødsels-)dagen ligesom i gang og vi kunne fejre eksamen og fødselsdag med morgenmad & gaver. Senere besøgte vi Great Coffee og hyggede med familien om aftenen. Vandt få dage før hans fødselsdag 4 lækre Ribeye bøffer og en flaske hamrende go' Amarone vin, så de skulle selvfølgelig serveres for familien. Uhm!   

Af andre rare oplevelser i november venter der sig: 
  • Torsdag 5. nov.: Foredrag i Arnold Busck i Århus, hvor Anette K. Poulsen fra Beautyspace.dk kom og gav gode råd om hudpleje. Hun har lige udgivet bogen "Sådan får du Superhud". Har fulgt bloggen over en længere periode, og det var så dejligt at møde Anette irl. Min hud er topklar til vinteren nu, og bogen kommer helt sikkert på årets juleønskeseddel. Kan købes her, men gem lige et eksemplar til mig, tak .0)
  • Løb: Startede november ud med 12 km løbetur. Love it! Det giver go' energi og glæde. Just do it - løft rump'etten fra sofaen og kom afsted. Win - Win!! Læs om min løbeglæde her og her. .0) 
  • k b h = Vi glæder os. For det er længe siden, at teenageren og jeg har været ude og rejse sammen. Den skal stå på hyggeture rundt i kbh med café- & museumsbesøg og hyggelige samtaler over go' mad. Både sammen med teenagerens 2 skønne søskende og vores gode rejsevenner. Tip gerne om gode og skæve steder i kbh, hvis du har nogle "must" steder. Vi skal spise go' kage og drikke go' mokka og er ved at lave en liste over steder vi gerne vil opleve. 
  • Kogebøgerne vil også blive brugt flittigt i november. Der skal bages lækre boller, kager og lækre simreretter. Opskrifterne vil lande på bloggen i løbet af november, og nu er det jo snart mortens aften, så en god anledning til, at lave langtidsstegt and og go' dessert. Uhm. 
  • Efterårsgaw. Der kommer snart en lille efterårsgaw på bloggen, facebook og IG. Forkælelse skal der til her i den kolde tid, så hold øje med bloggen, IG og giv lige bloggens facebookprofil et "like", så du kan følge med i bloggens opdateringer. 
  • Opgradering af basic garderoben: Der skal shoppes lækre strøm-per i høj denier, tunikaer og lækre lune cardigans. Det skal noget af kbh turen også bruges til. Ingen kbh tur uden at runde min favorit secondhandshop Muda Nashi, der ligger på Frederiks-berg. 
  • Besøge gode veninder. De bor rundt omkring i DK, og det giver en god anledning til at komme rundt og besøge dem i løbet af efteråret. Next stop bliver et smut til nordjylland, for at besøge et par skønne tøser. Vigtigt med venindehygge. 
  • Caféhygge med teenageren. Der er så mange fine steder i Århus som vi gerne vil besøge. Vi skal helt sikkert spise lækre san-wich hos Bernth & Co. som laver Århus' bedste sanwich af hjemmebagt brød. 
  • Oprydning & salg: Mit depotrum og salgskuffert bugner med lækre sager, så der skal også ryddes grundigt op i november. Både på Trendsales (profil pava04) og secondhand_aarhus_bylene på IG, sælger jeg ud af både tøj & boligting. Du kan afhente i Århus C eller betale fragt og få varen sendt. Rating på 100% som både sælger & køber, og har over 11 års erfaring på Trendsales. 
hvad har du af spændende planer for november? Læg meget gerne en lille hilsen under blogindlægget. (pst. flere fotos herunder). 

obs: 
Du kan scrolle helt ned i bunden af bloggen og finde bloggens 10 favoritindlæg og se de blogge og favoritsider, der inspirere mig i min hverdag. 

Følg også bloggens facebookprofil, BlogLovin og på Google+, hvis du har lyst. Du kan også følge bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofilen @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger ud af nyt & 2ndhand tøj & boligting. Se bio på begge profiler med link til bloggen. Så kan du læse med på farten. 

Har du spørgsmål til opskrifter eller andet på blog kan du sende en mail på: Justlove2ndhand@gmail.com 




onsdag den 4. november 2015

Tilbageblik i oktober & november planer med gaw på vej....

tilbageblik i oktober & november planer med gaw på vej. 


tilbageblik i oktober med masser af aktivitet. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Oktober har været en aktiv måned fyldt med oplevelser af den rare og spændende slags. Nogle af de ting jeg fyldte kalenderen med: 

  • Fik certifikat på "Sundere retter med Nøglehulsmærke på spisesteder", som jeg tog på Århus Tech Mad & Gastronomi 
  • Deltog som frivillig for Røde Kors til Landsindsamlingen på stationær rute med et pænt resultat. 
  • Deltog i "Løb fra kræften" i Århus, hvor jeg sprang på hold 2 ud af 4, og løb ruten på 5,4 km. En god måde at donere til Knæk Cancer Projektet. Lad os få knækket den f***** cancer!! 
  • Brugte rigtig mange timer i mit køkken, hvor jeg bagte en masse lækre kager Bl.a. æblecrumble i en sundere versionSøde & sunde havregrynskager og kanelsnegle i en sundere version og de her lækre svampet squash & gulerodsmuffins m. mørk chokolade
  • Har også lavet en masse lækre efterårs simreretter, som kommer på bloggen her i november. Bl.a. min version af chicken Curry med æble & ananas, pizzasnegle og min hofret. 
  • Har også bagt lækre pølsehorn, bagt dem på sigtemel & revet gulerødder. Det kommer der også en ny opskrift på i november. Link til pølsehorn her.
  • Har været uden pc over en periode, så der er ikke blevet til nær så mange blogindlæg som normalt. Du kan læse lidt om dette på blogupdate her
  • Jeg har nydt det smukke efterårsvejr til at lufte løbeskoene langs århusbugten og i Riis Skov. At bruge energi giver energi, og jeg elsker at løbe i naturen. Læs mere om min glæde for løb her og Marselisløbet her
Jeg glæder mig til november, hvor jeg udover planer der allerede er lagt, drømmer om en masse rare oplevelser. Læs mere om november planer og drømme på bloggen i morgen. 

Pst. der er snart en efterårs gaw på vej, stay tuned på bloggen, bloggens facebookprofil & bloggens IG profil @justlove2ndhand

Obs: 
scrol også ned i bunden af bloggen, hvor du kan finde bloggens 10 favoritindlæg, samt de blogge og favoritsider der inspirere mig i min hverdag. følg også gerne bloggen på BlogLovin. Klik på follow knappen, for at få løbende opdateringer. Også på Google+ kan du følge bloggen. Tak fordi du læste med. Læg gerne en kommentar under blogindlægget og har du spørgsmål til opskrifter eller andet du vil spørge mig om, kan du skrive på e-mail: justlove2ndhand@gmail.com 



 oktober er bl.a. brugt på løbeture langs Århusbugten & i Riis Skov. 

Dagens agenda har jeg ofte klaret på DOKK1, da min pc er brudt ned.