tirsdag den 23. december 2014

Bæredygtig jul og undgå mad-spild.....

Bæredygtig jul og undgå madspild.  


Tænk bæredygtigt i julen, ved at bruge resterne til nye spændende retter. Rigtig glædelig jul til jer alle & Godt nytår 2015. .0)

Lav lækre klatkager på resterne af enten havregrød og risengrød i julen. En lækker snack til en lille hyggestund. Brug resterne til nye inspirerende og lækre retter i julen. Bon appetit. .0)

Kære alle. 
Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul & godt nytår, håber I får en fantastisk jul med jeres familier.

Har selv ligget syg med influenza efter min løbetur langs havet og i Riisskov i sidste uge. Motion er sundt, og det er mental styrke for mig at komme ud og træne og lytte til havets bølger, men vejret er også lunefuldt, så derfor blev jeg lammet af influenza, og har ikke kunne jule ret meget. Det er blevet til en smule, men jeg tager det nu i det tempo kan jeg kan overskue. 

Med stor fokus og interesse i bæredygtighed & secondhand, vil jeg også komme med et kærligt opråb her i juletiden, hvor rigtig mange køber stort ind, for at sikre sig, at de nu har ALT til juledagene. 

Spar på den lækre julemad, og brug resterne til nye lækre retter i juledagene, på frokostbordene. Har du overskud, så giv til dem som rækker hånden ud. Det kan være svært, at række hånden ud til fremmed, men det er meget lærerigt begge veje. At tage imod og give. Du vil helt sikkert opleve positiv respons begge veje. 

Mht. gaver og julepynt, så kan rigtig mange gaver købes brugt, så du også tænker bæredygtigt og skåner miljøet. Jeg var i genbrugsbutikken i går, hvor jeg fandt noget fint julepynt til juletræet, som jeg har fået gratis af en pige i år, fordi hun skulle fejre julen hos hendes forældre, og derfor ikke fik brug for juletræet. Jeg hentede det tidligt 4. advent, og min søn blev rigtig overrasket og glad for, at han fik et juletræ i år. Det er ikke noget han er vant til, da vi for det første har en meget lille stue, så der ikke er meget plads, og så har vi altid fejret julen andre steder end hjemme. Men i år skulle han have et juletræ, og det pynter så fint i stuen med genbrugspynt. .0) 

Rigtig glædelig jul & godt nytår. <3 Kærligst Lene. <3

Mette Blomsterberg's lækre vaniljekranse. Posen gik itu ved første tryk, så de fik et lidt rustikt udtryk, men smagen er fantastisk. Englene synger, Uhm. 



Så blev juletræet pyntet. Teenageren blev glad og overrasket over, at der på 4. advent stod et juletræ i stuen. Det er noget vi ikke har haft i mange år, da vi altid har holdt julen andre steder end hjemme Nu er det pyntet og klar til at blive spist. Der er også gemt en vaniljekrans til Morten Heiberg, hvis ikke han har spist nok. 45 på en dag er godt klaret, men vi har gemt en til dig, hvis du kan klemme flere ned! ;0) 

onsdag den 17. december 2014

Lidt flere december glimt ....

Lidt flere december glimt .... 


Bagte forleden Mette Blomsterberg's lækre vaniljekranse. Posen gik desværre itu efter første tryk, så det var med tungen lige i munden, at forme dem kun med tyllen. Det gav et lidt rustik udtryk, men de smager som en drøm. Man skal ikke gå ned på udstyr, så der er sat en stofpose med tyller på ønskesedlen, og så må jeg i træningslejr. 



Decembertræning med 8,69 km løb inkl. trappetræning. Fantastisk, at det er muligt at løbe i december måned uden sne. 



Smuk tur hjem langs århusbugten efter løbetræning. Det giver mig mental styrke og energi til hverdagens mange opgaver. 


Det er ikke meget, at jeg er nået forbi bloggen i den sidste uges tid. Har været optaget af mange projekter, og så har min pc været ramt af virus, så den har kørt meget ustabilt. Er meget glad for, at have en teenager som privat support. Det koster vist en ekstra julegave, med hans store hjælpsomhed trods sygdom. 

Har også brugt mange timer i mit køkken på at lave forskelige lækre vinterretter og har prøvebagt flere julekager. Det er både blevet til Sif Orellana's lækre pebernødder og juleboller og sund konfekt fra e-julebogen "Vores Jul", som hun har lavet i samarbejde med Claus Dalby og Anette Harbech Olesen. Har ikke prøvet, at bage vaniljekranse, så da jeg fandt Mette Blomsterberg's lækre vaniljekranse, måtte de selvfølgelig prøves. Opskriften fandt jeg på magasinet Mad & Bolig - englene synger i det lille hjem. 

Da jeg skulle presse dejen ud, gik posen selvfølgelig i stykker ved første tryk. Så det var med tungen lige i munden, at jeg med den lille tyl fik formet dem, så de også kom til at få form som vaniljekranse. Udtrykket er derfor lidt rustik, men de smager fantastisk. Man skal ikke gå ned på udstyr, så jeg vil have købt en stofpose med forskellige tyller, og så må jeg ellers i træningslejr. Se flere af Mette Blomsterbergs's lækre opskrifter lige her

Det er også blevet til flere skønne løbeture langs havet og i skoven. Fantastisk at det endnu er muligt, at løbe i skoven i december måned. Da jeg ikke har fået købt vintertights, har jeg lånt teenagerens fodboldstrømper. Det er lige koldt nok, at løbe i 3/4 tights om vinteren, så jeg skal have købt både vinter løbetights & langærmet t-shirts til vintertræningen. Desværre har jeg reddet mig en omgang influenza. Turen hjem langs havet i mandags blev noget koldere end forventet, da det startede med at regne på vejen hjem. Teenageren har også været syg et par dage, så det er nok en god blanding af nedkøling og teenagerens sygdom, der har ramt mig. 

Indenfor de nærmeste dage, vil jeg fortælle lidt om min tur på Finderskeepers Christmas i Århus, og vil også blogge om nogle lækre Knorr produkter, som jeg har modtaget i forbindelse med en konkurrence om bæredygtighed og fokus på madspild. Så hold øje med bloggen. 

Har I fået købt alle jeres julegaver, og fået bagt en masse julekager? læg gerne en besked under blogindlægget. Rigtig glædelig december til jer alle. Aaatjjuu.



Lækre juleboller fra Sif Orellana's e-julebog. Englene synger. 


Skøn Knorr suppe på en kold vinterdag, det varmer helt ned i tæerne. 

Endnu en skøn træningstur er afsluttet, og kan nyde et par lækre dadelkugler og en tår vand, på turen hjem langs århusbugten. Love it. 

søndag den 7. december 2014

December i glimt....

December glimt.



Nyt legetøj i køkkenet, YEAR. Ren nostalgi. Og Skøn morgenmad med yogurt, mysli & en lækker æblebolle, englene synger. 


Har prøvebagt Sif Orellana's pebernødder fra e-julebogen, imens jeg lyttede til peberkagesangen fra Hakkebakkeskoven, sødeste julesang. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
December er godt igang, og det kan mærkes på temperaturen. Det er ganske enkelt hundekoldt.  Har ikke nået ud og løbe pga. de lave temperaturer. Men gider ikke løbe i regnvejr og når det er rigtig vandkoldt. Skal have købt et par vinter løbetights og løbetrøjer med lange ærmer, så jeg er beredt til vintertræningen. På de meget kolde dage, vil jeg igang med at svømme i Badeanstalten Spanien, for at fastholde min træning. Jeg fastholder mit coreprogram, som jeg træner hjemme på stuegulvet på et underlag. 

December er også en tid, hvor der bliver julehygget. Der bages juleboller og kager i stor stil. Og hvad er mere hyggeligt, end at lytte til peberkagesangen fra Hakkebakkeskoven imens jeg bager Sif Orellana's pebernødder fra e-julebogen. Sødeste julesang og vækker minder fra barndommen. Har også været heldig, at finde en skøn gammel brød-/pålægsmaskine til den nette sum af 125 kr. Ren nostalgi og sjovt legetøj i køkkenet, og så matcher den perfekt ind til mit gamle lyseblå skab

Forleden fik jeg sendt min giveaway til vinderen af konkurrencen, og håber, at Karen får luftet både neglelak & Pilgrim øreringe til årets julefrokoster, og får inviteret familien på besøg til kaffemik så de sammen kan nyde det lækre økokræs. Vil sætte en ny giveaway igang i løbet af vinteren, så hold endelig et skarpt øje med bloggen. Det er så hyggeligt og sjovt at forkæle mine læsere, og dejligt I vil lege med. 

Pakkeposten holder formen i denne tid, ha! Har været heldig, at vinde nogle lækre ting (surprise!). Venter på, at 2 af pakkerne dukker op, og kan først udløse spændingen, når de kommer. 

Tidligere på ugen hjalp jeg en sød pige i mit netværk. Hun blev så elektrisk glad! Jeg ser for mig, at hun forsat danser rundt i stuen af glæde. Fredag modtog jeg så den fineste pakke som tak for hjælpen - se foto på min instagram @justlove2ndhand og på facebook. I pakken gemte der sig en juleæske med juleguf med det sødeste kort. Tak Helse. Det er de små ting i hverdagen der gør lykke, og det er bare så dejligt, at kunne hjælpe hinanden. <3 

I går stod jeg tidligt op, for at tage på Finderskeepers Christmas i Århus. For at undgå, at stå i kø i flere timer, valgte jeg at tage afsted tidligt - også for at være heldig at få fat i en af de lækre goodiebags som de første 100 kunder i køen får både lørdag og søndag. Vil fortælle mere om dette i et særskilt blogindlæg, i løbet af næste uge. 

Vil ønske jer alle en rigtig dejlig 2. advent. Jeg har spist sen morgenmad med teenageren, da jeg er  kommet lidt sent i seng de sidste par dage. Han vækket mig ved at vise, at han havde sat håret med sin nissegaveJeg har også fået en nissegave i dag. Vandt forleden et gavekort på 100 kr. til Cocopanda.dk, så det var jo en perfekt nissegave til os begge to. Man kan virkelig få mange lækre hårprodukter til en god pris. 

Teenageren har haft projektuge, og skal i forlængelse af denne forberede sin fremlæggelse til tirsdag. Jeg vil bruge dagen på, at slappe af og bage lidt nye lækkerier til december. Hvad skal du mon lave i dag? Altid hyggeligt at høre fra jer, så læg meget gerne en kommentar under blogindlægget, hvis du har lyst. 

Instagram blog- og salgsprofil med salg af secondhandtøj & bolig. 
I bunden af bloggen kan du finde favoritblogindlæg, samt de favoritsider og øvrige blogs, som inspirere mig i hverdagen. Du kan også følge mig via bloglovin, ved at klikke på link i øverste venstre hjørne på bloggen. Jeg har planer om, at vil ændre på bloggens opsætning, så den bliver mere læsevenlig. Det er dog en proces der tager tid, og derfor noget som vil ske på sigt.  

I forlængelse af bloggen har jeg oprettet instagramprofiler. Jeg har oprettet profilen @justlove2ndhand, og har fornyelig oprettet pro-filen @secondhand_aarhus_bylene, hvor jeg sælger ud af secondhand tøj & boligting. Du kan hente varen i Århus C, men også få varen tilsendt ved betaling af porto. Tunge ting bedes dog afhentet i Århus C i følge aftale. Du er meget velkommen til, at følge mig på begge profiler. Link til bloggen, er også at finde på begge profiler i bio. Så kan du på farten læse med, hvis du har lyst. Smil Lene .0)



Æg, kaffe & havregrød med dadler & mandler. Så starter dagen godt.

Dejlig overraskelse fra en skøn Q'inde, som tak for hjælpen. Hun er vist forsat elektrisk af glæde. Tak "Helse". 





































Der jules i december med lækre dadelkugler & havregrød. Julestjernen er lavet af teenagerens storesøster (på sin fars side). Så fin.