fredag den 27. juni 2014

Bryllup i Århus ...

Bryllup i Århus. 
Var i dag inviteret til borgerligt bryllup på Århus Rådhus. En god ven jeg har kendt igennem flere år, en uvurderlig support, når mine pc-evner ikke rakte længere, ha! Han har fundet en skøn kvinde fra Nepal. En stærk, smuk og sød kvinde, med ben i næsen. Og så er det jo dejligt, at være del i, at hylde kærligheden mellem 2 mennesker, der har valgt hinanden. Med traditioner & ritualer af den fineste slags. De skulle drikke af et gammelt sølvbæger. Det har været an-vendt i familien i mange år til særlige begivenheder. 

Og en kande fra Nepal med 2 huller, men samlet i bunden. Det bringer lykke, at brudeparret drikker af den på skift. En smuk måde at hylde kærligheden og ægteskabet. I dag stod den på det borgerlige bryllup. Til august venter et bryllup i Danmark på "kun" 60 gæster, og bryllup i Nepal med de nærmeste 300!

I Nepal er det tradition, at de til bryllupper invitere flere led i en familie. Derfor løber det også hurtigt op i 300 gæster. Det er også meget almindeligt, at et bryllup i Nepal vare i 14 dage. Spændende at høre om kulturen, traditionerne og ritualerne i Nepal. 

Også første gang jeg har oplevet et borgerligt bryllup på Århus Rådhus, inde i selve vielses-salen. Da jeg komplimenteret den meget smukke væg, fik vi en fin historie om den. Det var bestemt spændende at høre. Se foto af væggen herunder. Smuk ik'? Dagen forsatte hos Lars' forældre i Skødstrup, med en lille reception for de nærmeste i familien og lidt venner, der kiggede forbi.



Dagens bryllups-outfit. 
Palliet shorts fra nü by staff woman, et par Cette Classic tights Nearly black, et musthave i garderoben, så lækre. Hertil en Magic Tummy Tucker top(shape!)- begge fra webshop-pen Manifik

Det giver et indtryk af, hvordan kvinderne havde det, da de bar korset, og man skal maks spise 2 stykker kage med sådan en shape-top på,ha! Men den er toplækker at have på, og den holder virkelig formerne på plads!  

oversize sort strik med bådhals + 3/4 ærme, 2ndhand 20'er inspiret sko -  fundet i en antikvar i Århus. 

Smykker:
Lang kæde i guld med sort vedhæng, ringe jeg fandt på loppemarked sidste weekend - kan ses her, og ørestik i guld fra H&M. 

Håret har jeg sat i en løs sidefletning. 

Taske: 
Shopper fra ClubCollection, i sort lammeskind. Fås ikke mere på den lækre webshop, men knuselsker den. Vandt den for et par år siden, og bruger den næsten dagligt.Den er rummelig og blød som smør. 

torsdag den 26. juni 2014

Sommerudsalg på bloggen & Trendsales....

Sommerudsalg på bloggen & Trendsales.  
Er igang med at rydde op, og giver dig nu chancen for, at købe det. Der findes både nyt & 2ndhand herunder på bloggen, eller via min profil pava04 på TrendsalesHvis der er noget som du fristes af, kan du kontakte mig på min blog-mail: justlove2ndhand@gmail.com 

Det med småt: 
  • Størrelse og pris og detaljer om varen, er angivet ved hvert enkelt foto. 
  • Røgfrit hjem, og vasker kun i Neutral, og tørre aldrig tøj i tørre-tumbler. Hænges til tørre på en bøjle. 
  • Kan afhentes i Århus C i følge aftale, eller du kan betale porto. 
  • Der kan anvendes Mobile-pay eller bankoverførsel, hvis du bor for langt væk, til at afhente i Århus C. 
  • Vil du se flere billeder, kan du sende mig en mail. 
  • Du kan også kigge forbi min Trendsales profil pava04, hvor jeg har de fleste af tingene til salg. 
  • Enkelte af tingene er ikke sat på Trendsales, og er kun annonceret på min blog. 
  • Køber du over Trendsales, koster pakkeporto kun 42 kr. Ellers er pakkeporto 80 kr. uden omdeling og 100 kr. med omdeling. Dette fordi Trendsales har indgået særlig aftale med Post Danmark.  
  • Ved B-porto er brevet ikke forsikret, jeg køber dog indleverings-attest som er bevis på, at jeg har sendt varen fra posthuset. Det er dog ikke en sikkerhed, hvis brevet skulle forsvinde. Så er det på eget ansvar. Dog kommer de fleste breve frem, men der kan dog ske fejl fra Post Danmark's side. 
Jeg har mange års erfaring med at sælge ud af både tøj og loppefund, så du er garanteret en god handel. Pakker altid varen godt ind, så den er beskyttet. Sender med Post DK. 

Bedste sommerhilsner 
Smil Lene :0)) 


Billi Bi heels 
størrelse: 38,5 - indvendig mål: 24,8 cm - hæl 6 cm - 
stand: næsten ny.  
Nypris: 999,- 
Din pris: 300 kr. 
porto: 42 kr. som B-porto.  


Kurve, 2 stk.
stand: Aldrig brugt. 
Nypris: 130 kr. 
Din pris: 95 kr. 
Porto: 42 kr.(b-porto).  


Ole Henriksen Kit. 
Stand: Aldrig brugt. 
Nypris: 550 kr. 
Din pris: 400 kr. 
Porto: 22,50 kr. (B-porto). 


H&M, Conscious SHORTS
Størrelse: 36 
Farve: Grønne
Stand: God men brugt, meget fin stand 
Pris: 75 kr. 
Ny pris: 60 kr.
Porto: 22,50 kr. (B-porto). 


Milla jakke
Størrelse: XL, men lille i størrelsen. 
mål: 59 cm brystvidde x 2  - 64 cm længde fra skulderen.
Stand: God men brugt, fin stand. Fejler intet. 
Din pris: 75 kr.
Porto: 42 kr. 


Noa Noa bolero m. lille ærme. 
Størrelse: Small .- voksen størrelse. 
Farve: sort m. glimmer
Stand: god men brugt, fin stand
Din pris: 65 kr.  
Porto: 22,50 kr.


SOLGT! 
Jumpsuit, ukendt mærke
Størrelse: small 
Mål: 32 cm bryst uden jeg strækker elastikken - længde 102 cm 
målt fra brystkanten og ned. 
Stand: God men brugt, fin stand. 
Din pris: 75 kr. 
Porto: 32 kr. 


GIVET TIL GENBRUG - 
Hennes & Maurirtz kjole
Farve: Sort / hvid
Stand: God men brugt, fin stand. 
Størrelse: Medium 
Mål: bryst 52 cm x 2 / længde 80 cm 
Din pris: 75 kr. 
Porto: 32 kr. 


Givet til Genbrug
Divided, H&M maxikjole
Størrelse: 34 / XS 
Stand: God men brugt, fin stand
Farve: print, se foto. 
Din pris: 75 kr. 
Porto: 32 kr. 



Karen by Simonsen Cardigan
Størrelse: 36
Mål: 43 cm bryst, lukkes m en hasp ¤ 50 cm længde ¤ 47 cm ærme 
fra armhule til håndled 
Stand: Aldrig brugt. 
Nypris: 600 kr. (forsat tag' på). 
Din pris: 300 kr. 
ny pris: 300 INCL b-porto (september).
Porto: 22,50 kr. 



Støvler, ægte skind + lædersåler
Størrelse: 36 
Stand: God men brugt, let slid, men lækre kvalitets-støvler der holder.
Din pris: 100 kr. 
Porto: 42 kr. (B-porto). 




Junk de Luxe Blazer INCL. hvid Jack & Jones skjorte, hvid slim.
Størrelse: 46 / small / slim model 
Mål: 
Brystvidde målt tværs over, lukket. 46 cm 
Længde fra skulder :68 cm
Ærmelængde 46,50 cm
skulder - skulder: 40 cm bagpå
Stand: Næsten ny, kun brugt 1 gang til min søns konfirmation
Nypris: 2200 kr. 
Din pris: 800 kr. 
NY PRIS: 750 kr. 
Porto: 42 kr. (B-porto).

Du kan se flere annoncer på bloggen her og her  

Flere af annoncerne kan være solgt, jeg mangler at opdatere disse, men send en mail, så kan jeg hurtigt fortælle dig, om jeg forsat har varen. 

Der findes mange flere annoncer på Trendsales, så tag også gerne et smut forbi min profil pava04 og se om der er noget du ikke kan undvære, og mange af mine varer er nedsat til sommerpris. Der vil løbende blive opdateret med mange nye varer. Så tag endelig et kig forbi. 


Bedste sommerhilsner 
Smil Lene .0)) 

onsdag den 25. juni 2014

1 år mere med morgensang og Tornado på Teenage-værelset .....

1 år mere med morgensang og Tornado på Teenage-værelset. 
I en lang periode har vi været igang med forberedelsen på, at teenageren skulle afsted på Hou Maritime Idrætsefterskole med start august 2014. 

Men tingene tog en ny drejning i sidste uge. Han kunne mærke, at jo tættere på han kom til, at skulle sige farvel til sin nuværende klasse, og skal starte et nyt kapitel. Ny skole. Nye kammerater. Nye lærere. Væk fra sit netværk i Århus. Sin mor (bestemt!) - jo mere blev det en realitet. En klasse han er blevet rigtig glad for at gå i, og hvor han har fået op-bygget et godt socialt netværk. Og han føler sig glad og tryg for lærer-staben. 

Rent fagligt klare han sig også rigtig flot. Men alle ved, at teenageårene, er noget helt specielt. Det er i disse år, at de sociale relationer er særlig vigtige, og vennerne betyder alt. Det har jeg i den grad forståelse for! 

Min rolle som mor, vil handle om at støtte og guide ham bedst muligt, og jeg tror på, at det nok skal blive et godt år for ham. 




 

Jeg er superglad for, at han kom frem til den beslutning før han tog på efterskole. Nu kan han gå sommeren i møde trygt og godt, og hygge sig med sine venner og glæde sig til, at starte 9. klasse. Alle glade! Han kan også se frem til, at afslutte folkeskolen med en klasse som han er rigtig glad for. Og være med til, at skabe sig tosset næste år, i et yndigt kostume, og smide karameller. På hjemmefronten betyder det et år mere med SKØN morgensang & Tornado på Teenageværelset. Don't you just love teens? I do! Rigtig Go'Sommer og Tillykke til teenageren, med hans valg! 

Snart GIVE-AWAY tid! Hold øje med aktiviteterne på bloggen.  



tirsdag den 24. juni 2014

Hverdags-lykke, Loppefund & Yndlingsmad ....

Hverdagslykke, Loppefund & Yndlingsmad. 
Hvad er hverdagslykke for dig? En af de små ting, der gør lykke for mig i hverdagen er, at sidde på bagtrappen og nyde min kaffe, i solens stråler. Vores gård rummer kun en kedelig grå P-plads uden træer eller buske. Det positive er, at det er en god solplet, at nyde min kaffe. Serveret i min gamle kaffekop, som jeg knuselsker. 


Shorts er fra Nü by Staff Woman (fås på udsalg!) Sandalerne har jeg fundet i en genbrugsbutik i Århus. Kaffekoppen har jeg fået på siden Gives Bort - Århus.

Loppefund 
Søndag eftermiddag spottede jeg via Instagram et loppemarked i Mejlgade, der var arrangeret af en frisør, Mejlgade 48 i en baggård, hvor flere beboere i området var gået sammen om, at stable et loppemarked på benene. Jeg nåede først derhen tæt på lukketid, så jeg tog derfor kun en lille hurtig runde på markedet, men loppe-jæger som jeg er, faldt også for lidt kræs. 2 fine ringe, et sæt armbånd og 2 pastabøger. Gæt prisen? 

Den laksefarvet jumpsuit, der ses på billedet herunder har jeg lavet aftale om, at tage hen og prøve den, og måske købe den. Så fin til sommeren. Både til strandturen, og til afslapning hjemme, og på trappestenen med en kop kaffe. 

Da jeg har en teenager som E L S K E R italiensk mad, og vi lige havde set et madprogram om pasta, måtte de 2 pastabøger selvfølgelig med mig hjem. Så må der gang i gryderne, så vi kan afprøve flere retter. Uhm.  





Yndlingsmad
Lykke er for mig også en lækker jordbærmad på en rugbrød, og drys med en blanding af rørsukker og lakridsgranulat. Enkelt og så smager det bare topskønt. Love it. <3





Må lige nævne min hjemmlavet ramsløgpesto igen. Ramsløg plukket i Riis Skov, og den gør især lykke på en rugbolle med skinke og parmesan, toppet med radisser.Englene synger. 





Fredagslykke er pizza på fuldkornspitabrød, en økologisk pizza-topping, skinke, cheddarost toppet med friske basilikumblade. Det er let og hurtigt på en fredag, med et glas rødvin til, Uhm. 





Mama Mia, min hofret bringer ofte lykke. Min teenager er vild med italiensk mad. Og jeg lover, at turen til Italien nok skal komme en dag, hvor vi skal cruise rundt i adskillige menukort på de små italienske restauranter, og besøge små italienske bjergbyer, Looking forward to it, uhm.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Hvilke ting gør lykke for dig, i din hverdag? 

Rigtig Smuk Tirsdag 

Smil Lene .0)) 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

mandag den 23. juni 2014

Wimbledon 2014....

Wimbledon 2014. 
I dag starter årets wimbledon, og det betyder 14 dages pause fra bloggen, ha! Ai, gas, men jeg er passioneret tennisfan! Elsker denne turnering, der er fyldt med traditioner. 

Der bliver kamp om tv'et i sommerferien, da der udover Wim-bledon jo både er VM i fodbold og Tour de France. Sten - Saks - Papir må an-vendes flere gange, for at vi får dækket vo-res behov for sport i sommer-perioden,ha! 


For dem som ikke kender til Wimbledon, kan jeg fortælle, at det er ver-dens ældste tennisturnering, og er af mange anset som den mest prestigefyldte. 

Turneringen har været afholdt i All England Lawn Tennis & Cro-quetClub i bydelen Wimbledon i LondonStorbritannien siden 1877.

Turneringen er en af tennissportens fire grand slamturnering-er, men Wim-bledon er den eneste af dem, som fortsat spilles på græs, spillets op-rindelige underlag.

Der er en lang række traditioner i forbindelse med Wimbledon. En af dem er, at spillerne skal spille i hvidt tøj, og der skal anvendes gammeldags tiltale former over for spillerne. 

Der spises jordbær med fløde og drikkes champagne i litervis, (love it!). Wimbledon er også kendt for, at der ikke er reklamer på banerne. 

En helt særlig tradition som ofte er forbundet med Wimbledon er regnvejr, og det betyder mange afbrydelser af spillet på grund af glatte baner og hurtig overdækning af banerne med presenninger. 

Den centrale og mest kendte bane på Wimbledon anlægget, er Centre Court, hvor alle finalerne spilles. Det er også her hvor præmieoverrækkelsen finder sted. 

Udenfor den næststørste bane NO. 1 court kan publikum uden bil-let til tennis banerne, følge de største kampe fra græs-plænen Henman Hill. Den er navngivet efter den lokale favorit Tim Henman, i nyere tid kaldt Murray Mountain efter Andy Murray. 

Centre Court er senere blevet forsynet med et skydetag, for at forhindre, længere regnvejrs-afbrydelser. 

Udover vores danske tennisdarling Caroline Wozniacki, der allerede spiller 1. runde i aften, skal Frederik Løchte Nielsen også spille double i år. 

Det er helt klart 2 spillere jeg vil følge i årets Wimbledon udover en perlerække af andre fantastiske tennisspillere, der deltager.   

Frederik Løchte Nielsen og hans engelske makker  Jonathan Marray kom med på et wild-card i 2012, og gik hen og vandt wimbledon i double, surrea-listisk, ja! 

Det er stadigvæk uvirkeligt, at se billederne fra finalen, hvor Frederik Løchte og hans makker hovedrystende står og rækker pokalerne i vejret - en drøm som er blevet til virkelighed. 

Og med en vis portion nostalgi, da hans farfar Kurt Nielsen har spillet finale på samme bane i 1950'erne, dog uden at vinde. Det gjorde Frederik, så flot! 

Du kan læse meget mere om Wimbledon 2014 lige her


Jeg ville elske, at sidde på 1. parket og spise jordbær og drikke cham-pagne og se en masse god tennis. Især finalerne, men også 1. runde kam-pene, der let kan gå hen og blive endestation for selv Top10 spillerne, fordi nye spillere kommer med ny energi og har en drøm om, at blive en del af Wimbledon historien. For mange tennisspillere den turnering, de ser som konge-turneringen af dem alle. 



Jeg ville elske, at nyde de den unikke stemning i de histori-ske omgivel-ser. At være omgivet af en lang række legender og publikum, der hvert år strømmer til tennisanlægget, for at være en del af den unikke tennistur-nering. 



Vinder jeg i lotto en dag, ved jeg præcis hvad pengene skal bruges på. En plads på 1.parket, med en skål fuld af jordbær og champagne. Uhm.

Ses vi i Bloksbjerg ? .....

Ses vi i Bloksbjerg? 
Vil lige ønske jer alle en rigtig hyggelig Sankthans aften med familiehygge, god mad, leg, fællessang med midsommervisen og afbrænding af heksen på bålet, AV! Ses vi i Bloksbjerg? ;)


For mange er sankthans lig med hyggelige traditioner. Vi har ikke haft tradition for, at tage til det samme bål hvert år, men har besøgt forskellige steder i Århus området, afhængig af vejret. Vi har blandt andet været på Tangkrogen, i Åbyhøj, Højbjerg og i Tivoli Friheden. 

Stemningen er især hyggelig når vejret er godt, midsommervisen synges og der holdes båltale. Det giver en følelse af fællesskab. 

Det giver en følelse af fællesskab og sommerstemning, når man sidder og hygger sig med grillmad og børnene leger rundt og venter i spænding på, at bålet tændes og heksen brændes af. Hvis der så er gemt heksehyl i bålet, giver det ekstra begejstring blandt børn og voksne, når det kommer som en overraskelse. 

Bor du i Århus, kan du finde en oversigt over Sankthans bål lige her, og det findes sikkert også i den enkelte by / område hvor du bor, hvis du skulle lede efter et hyggeligt sted, at holde sankthans aften. 

Teenageren stikker sikkert af sammen med nogle af kammeraterne fra skolen. Han er jo i den alder (15,5 år!), hvor det er vennerne der trækker mere end at synge midsommervisen ind med sin mor. Se det forstår jeg slet ikke noget af, ha! Men, så stikker jeg da bare af til Bloksbjerg på min kost, ses vi?

Pas på dyrene: 
Står du selv for at lave sankthansbålet, så husk og flyt det få timer før det skal brændes af. Dette for at sikre, at pindsvin, mus og andre mindre dyr, ikke når at bygge rede i Sankthansbålet. 

Undgå benzin: 
Hold benzindunken hjemme, og sørg for at have en brandslukker i nærheden af bålet, så der ikke ryger flere til Bloksbjerg end heksen selv. Det kan hurtigt gå galt, hvis bålet mod forventning skulle brede sig ved kraftig vind. Det oplevede vi på Tangkrogen for nogle år tilbage, fordi det regnede og blæste. Det var meget tæt på, at ende galt. Så pas på jer derude, og rigtig dejlig Sankthansaften .0)

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Har du planer for årets sankthans aften, og har du nogle 
særlige traditioner omkring sankthans? 

rigtig god sankthans 

Smil Lene .0))

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

torsdag den 19. juni 2014

Kähler - Omaggio - Jubilæumsvase Messing......


Kähler Omagio jubilæumsvase i messing. 
I anledning af Kählers 175 års jubilæum, har de designet en limited edition vase med flotte messingstriber. Vasen findes i 2 størrelser. En stor der måler 20 cm og en lille der måler 12 cm. 


Billedet herover er af den store vase. Billedet af den lille vase bliver desværre for uskarpt når det bliver forstørret, men du kan se den på webshoppen Høgh Interiør, lige her.

Jeg er nok en af de få, som endnu ikke har en Kähler vase i mit hjem. De er utrolig smukke, men farverne passer ikke ind i mit hjem rent stilmæssigt, og har derfor ikke købt en af dem. Men da jeg så den meget smukke jubilæumsudgave med messingstriber tænkte jeg, at den må jeg bare eje! De er så fine, og vil passe perfekt til mit mørkebrune retrobord, der står i min stue sammen med de øvrige møbler og boliginteriør. Et mix af nyt & secondhand.

Da det er en jubilæumsudgave, vil den kun findes i et begrænset parti, og derfor var jeg hurtig til, at forudbestille begge størrelser igennem den lækre webshop Høeg Interieur

Vil du nå at have fat i en af de skønne vaser - eller måske begge to - kan de forudbestilles lige her.  Den forventes på lager i oktober 2014. 

En rigtig fin gave ide´ til både fødselsdag, jul, bryllup, værtindegave, indflyttergave, en jubilæumsgave - eller bare til ren selvforkælelse, til dit eget hjem. Jeg kunne ikke bestemme mig for størrelsen, da jeg synes de begge to er utrolig smukke på hver sin måde, så jeg har forudbestilt en af hver,ha! 

Billederne er venligst lånt af webshoppen Høeg Interieur

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Er du Kähler fan? 

Fortæl gerne, hvilken vase du måske har i dit hjem. 

Bedste Torsdags Hilsner 

Smil Lene .0)) 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Vand i gammel kande, Sommersalat m. ramsløgpesto & Kylling, og Mad med holdning ....

Vand i gammel kande. 
Pyha, jeg synes det har været varmt i dag. Husker du, at drikke nok vand i løbet af dagen? 

Har fundet min gamle kande frem og fyldt den op med isvand og skiver af lime, og sat den i køleskabet. Så er der hele tiden koldt vand, og synes, at det giver en forfriskende smag her i sommervarmen. 

Kanden har jeg fundet i Vejle, i en lille fin interiør-butik KontraztButikken lukkede desværre i april 2013, men der arbejdes på, at få konstrueret en webside, og via facebooksiden kontrazt, er det også muligt at se deres udvalg af lækkert interiør. Der holdes også løbende garagesalg, i tilknytning til deres private bolig i Vejle. 

Ejerne af Kontrazt har jeg kendt igennem mange år, der kan godt gå tid i-mellem at vi ses pga. vores travle hverdag og pga. afstanden, men håber dog snart, at der vil blive lejlighed til, at mødes med dem til hygge og god mad. Men jeg vil anbefale, at du lige tager et kig forbi både webshoppen og Kontrazt på facebook. Det er det rene kræs. 

Gammel kande fra Kontrazt i Vejle. Vand er godt i varmen. 


Middagen i dag stod på en lækker sommersalat, min hjemmelavet ramsløgpesto og kyllingebryst. Kyllingen og salaten er anrettet på Casagent Campagna stel, som jeg før har vist på bloggen. Elsker det fine italienske stel, i flere farver. 

Desværre fik jeg stegt det lidt for meget, så det blev lidt til den tørre side. Det kunne fint spises, men kyllingen jeg fik i pinsen, der var marineret i ramsløg og hvidløg var virkelig lækker og mør og kan læses lige her, og den økologiske hanekylling jeg tidligere har vist på bloggen, er blevet en favorit, og har lavet dem flere gange. Kan læses herDen kan virkelig anbefales, og her i sommertiden, er det lækkert med let mad, som ikke ligger sig for tungt i maven. 


Igår faldt jeg over disse to fotos på Dyrenes Beskyttelse, og jeg får det virkelig dårligt, når jeg ser hvordan den bur-høne har set ud. Jeg har selv besøgt en burhønse-farm for nogle år tilbage, og det er i mine øjne virkelig et sølle liv de lever, for at de skal producere æg til os for-brugere. Det er i mine øjne ikke lig med dyrevelfærd. 

Personligt køber jeg kun økologiske æg, samt økologisk kyl-ling og hane-kylling. I Salling, Århus kan man købe den lækreste hanekylling fra Gråsten Fjerkræ, som jeg har købt flere gange. De er ofte på udsalg, så det er muligt at købe dem til en rimelig pris. 

Jeg ved, at prisen på en økokylling ofte kan være rigtig dyr og det afholder mange forbrugere fra at købe dem, og vælger i stedet den billige løsning. 

Jeg køber selv økologisk så langt mit budget rækker. Vil hellere undvære, hvis ikke der er økologiske æg i køleboksen i supermarkedet. Nu er der også lavet bakker med kun 4 æg. Dette for at tilgodese den mindre familie og enlige, også for at reducere madspild. 

Når det kommer til kød, køber jeg enten økologisk eller dansk kød. De lange rejser dyrene har uden mad og vand, og står som "sild i en tønde" for at man kan købe kødet til en lav pris, det går jeg personligt ikke ind for. 

Jeg mener, at det er interessant at se på billedet ovenfor, hvordan den samme høne 3 måneder efter den er kommet ud af sit bur, ligner en helt almindelig høne og ikke et misfoster, som den stakkels høne til venstre, for at skulle levere æg til de danske forbrugere. 

Jeg ved emnet kan bringe stor debat, men jeg håber, at du som forbrugere vil tænke på billedet ovenfor, når du næste gang griber ud efter kød og æg i køledisken - for dyrenes skyld. 

Her er en video fra virksomheden Økokyllingen, optaget af Dyrenes Be-skyttelse. Tør du se en video fra en industriel kyllingeproduktion? Denne plakat hænger på en af mine køkkenlåger, det kan altid minde en om, hvorfor økologi er et godt valg. 



10 gode grunde til at vælge økologisk